Kjappe steg farer over gulvet. Faste grep rundt hverandre og taktfaste bevegelser. Hodene er høyt hevet og smilene brede. I danselokalene til Swing og Rockeklubben på Bekkevoll ungdomsskole, forbereder danseparet Stine Bolsønes (16) fra Molde og Adrian Ulleland (17) fra Kleive, seg til EM i Stuttgart til helga.

De har danset dansestilen «boogie woogie» sammen siden 2010, og er nå klare for å være med på det største arrangementet de har deltatt i noen gang. Etter EM er det VM i Sveits i november, og så er de er ferdig med juniorklassen. Da er det tid for å være med i de voksnes rekker, som et par i verdensklassen.

God sjanse til seier

Stine Bolsønes syns det er litt skummelt at det er siste året i juniorklassen, mens Adrian Ullelad ikke er helt sikker på hva han syns.

– Det er helt forskjellige krav fra juniorklasse til voksenklasse. Om det er skremmende eller utfordrende, vet jeg ikke, sier Ulleland.

De er imidlertid begge sikre på at de syns det er skummelt å skulle delta i EM til helga.

– Vi deltar ikke for moro skyld, men for å vinne. Vi har brukt lang tid på å komme på et nivå der vi føler vi har sjansen til å få gull, og nå mener vi at vi har en god sjanse til å vinne. Dette er vår siste sjanse i juniorklassen, så nervøs kan man nok si at vi er, sier Ulleland.

Dansetrener Sissel Myren, har vært trener for paret helt siden starten, og er enig i at danseparet har en god sjanse.

Inspirasjon fra besteforeldre

Swingparet har dansa helt siden de var små. Bolsønes begynte først på ballett, men syns det var kjedelig da det gikk så sakte. Deretter starta hun på swing, og har dansa det helt til hun byttet over til «boogie woogie», som er en del av swing familien. Ulleland begynte imidlertid først på hip hop før han starta med swing.

– Da jeg fant ut at hip hop ikke var helt min greie, tok besteforeldrene mine grep, og sendte meg på swingkurs, forteller Ulleland.

Han forteller at han alltid har hatt et nært forhold til besteforeldrene sine, og at swing inspirasjonen kom av at de to ofte dansa swing da de var yngre.

Som bror og søster

Selv om Bolsønes og Ulleland ikke har dansa sammen siden de starta med swing, har det likevel blitt noen danseår sammen, og relasjonen dem imellom har utvikla seg til et bror-søster forhold.

– Noen dager kan vi hate hverandre, og andre dager er vi skikkelig glad i hverandre, sier Ulleland.

Under treningen er de derimot glad i hverandre, men heller frustrert over at alle trinnene ikke sitter som de skal. Svetten siler, og vinduene står på gløtt. Selv om hver runde under konkurransen bare varer rundt 1 minutt og 30 sekunder, beskrives dansestilen som å springe en 800 meter. Til helgen må danseparet derfor være klare for en 800 meter, inkludert showing og store smil, iført elegante kostymer.