Folk som kjenner byens boksehistorie var enige i sin konklusjon. Kampen mellom Norges toppbokser Bernhard Angelo Torres og hans langvegsfarende motstander fra Litauen var bekreftelsen på det.

Går det som den lovende 20-åringen håper tar han skrittet fra amatør til proff om ikke så lenge. Moldekameratene bokseklubb hadde hentet tøff motstand til Torres, men bokseren fra Filipinene og Gran på Hadeland hadde ingen problemer med å vinne over Edgaras Skurdelis.

Trakk seg

– Jeg er kjempefornøyd både med min egen innsats og stemningen i salen. Et flott publikum og et godt arrangement. Jeg har ambisjoner om å bli proff, men det er vanskelig å si når. Dette var min første tur til Molde. En flott by, sier Torres.

Boksehansker fra Mike Tyson bidro også til å løfte stemningen i Kulturhuset som for anledningen var gjort om til boksearena. Skår i gleden var kampen til hjemmehåpet Arthur Otterlei. Det ble seier til 19-åringen fra Ålesund som går på skole i Molde og bokser for klubben her i byen. Men konkurrenten fra Stord valgte å trekke seg i stedet for å komme til Molde.

Dermed måtte arrangørklubbens litauiske Mindaugas Laurinaotis ta utfordringen. 34-åringen som har bak seg en lang boksekarriere tapte oppvisningskampen 0-3.

– Det var dumt at han ikke kunne komme. Med så mye folk og et så bra arrangement hadde det gjort seg med noe mer enn dette. Likevel var det deilig å få mulighet til å få gå i ringen og bokse foran et så stort publikum. Folk fikk i hvert fall oppleve meg som bokser. Det har de ikke gjort tidligere, sier Arthur som kom flyttende fra Ukraina til Ålesund da han var 11 år. NM i mars er hans neste store mål.

Verdifull auksjon

Tilbake til Mike Tyson som på sin måte var representert på boksegallaen som markerte at har eksistert i 70 år. Auksjonen med boksehansken og autografen til den legendariske bokseren ble et av kveldens høydepunkt. Folk rundt om i landet fulgte auksjonen og boksekampene direkte fra nett. Det haglet på med bud både fra salen og via nettet. Til slutt kunne klubben innkassere 10.500 kroner. Et beløp som gjorde klubbleder Jack Einar Berg mektig imponert.

– Først tenkte vi å la hansken inngå i det ordinære lotteriet. Så var det noen som foreslo auksjon i stedet. Jeg tenkte at dersom vi fikk 3000-4000 kroner så skulle vi være fornøyd. Pengene kommer godt med i arbeidet med å skaffe utstyr og videreutvikle klubben. Det ble en lang men god dag, sier den fornøyde klubblederen.

Boksehansken signert av Mike Tyson ble auksjonert bort. Klubbleder Jack Einar Berg var var mektig imponert over det svært høye budet på 10.500 kroner. Foto: Hugo Tingvoll
Arthur Otterlei fra den jubilerende arrangørklubben hadde håpet på topp motstand i lørdagens dansegalla. Konkurrenten fra Stort trakk seg i siste liten. Dermed ble det i stedet oppvisningskamp med Mindaugas Laurinaotis i ringen. 34-åringen fra Litauen som nå bor på Bolsøya har bokset siden han var 16 år. Foto: Hugo Tingvoll