Nest yngst på laget

Jakob i midtbanerolle for MFK, Adrian som midtspiss for Oslo-laget. 16-åringen, nest yngst i en MFK-oppstilling med en snittalder på rundt 18 år for anledninga. Bare stopperen Iver Flønes er yngre enn Jakob.

Jakob signerte det andre MFK-målet, fem minutter før pause, da han var på riktig plass og sendte ballen via og i bue over Ready-keeperen fra kort hold.

Knallscoring

Men enda mer imponerende var den andre scoringa, til 6-0, et drøyt kvarter før slutt. Jakob «dro av» et par motstandere før han klinket ballen opp i krysset med venstrebeinet fra 18 meters hold!

- Det er venstrebeinet som er best, ja. Kjekt med fulltreff i den første kampen fra start. Slikt øker jo selvtilliten. Jeg er første års junior og det er hard kamp om plassene på laget. Vi hadde dessverre ikke nok spillere til å delta i den nasjonale G19-serien denne sesongen, men jeg har andre juniorkamper og forhåpentlig flere 3. divisjonskamper i vente. Jeg har spilt på flere plasser, men trives nok best i den rolla jeg hadde i dag, fortalte tomålsscoreren.

Corner er mål

Kaptein Thor-Olav Moe styrte inn den første MFK-scoringa før det var spilt ti minutter – etter én av mange presise hjørnespark fra Simen Bakkemyr Hagbø. Ready-laget var en jevnbyrdig motstander for tabelltoer MFK i den første omgangen og hadde mye ballkontroll. Men det var mer kraft og bredde over MFK-angrepene, og 2-0-ledelsen halvveis ga et korrekt bilde av kampen så langt.

I andre omgang ble imidlertid forskjellen større på lagene. Ole Sebastian Sundgot satte kontant inn 3-0 sju minutter ut i omgangen, igjen etter en presis Hagbø-corner. Og så kom det ytterligere tre MFK-mål i løpet av åtte minutter. Toppscorer Sivert Stenseth Gussiås har vært ute med strekkskade i noen uker, men kom inn etter en drøy time av kampen og satte inn 4-0 bare to minutter seinere. Emil Varhaugvik Breivik signerte 5-0 tre minutter seinere, før unge Jakob avsluttet scoringsrekka.

Idrettsstudent i Oslo

Adrian Nyland Ørsahl spilte for MFK opp gjennom gutteklassene, men ikke høyere enn for MFK 3 i seniorsammenheng. Etter et par års pause fra seriefotballen spilte han studentfotball i Bergen i ett år før han flyttet til Oslo for å studere ved Norges Idrettshøyskole sist høst – og sluttet seg til Ready.

- Vi var bra med i første omgang i dag, men det var lite rom å boltre seg i for oss foran MFK-målet. De var veldig dyktige på å stenge rommet mellom midtbane og forsvar. Og etter hvert gikk lufta ut av oss. Men vi møtte et godt MFK-lag, så får jeg og laget mobilisere til revansj når vi får dem på besøk på Gressbanen i Oslo i høst, mente Adrian.

Ready fikk sin første seier i forrige serierunde med 3-1 over Hødd 2. Det ene poenget i 2-2-kampen mot Ullern i slutten av april er ellers eneste poenggevinst til nå.

MFK-gutter på riktig kurs

MFK slo altså kraftig tilbake etter 1-3-tapet mot Follo i forrige runde, og holder andreplassen på tabellen. Oppsal topper også etter denne niende serierunden, etter 2-1-seieren over Ullern lørdag.

- Vi var litt uheldige sist, men er også sterke på hjemmebane. I dag mønstret vi et veldig ungt lag, og andre omgang var vesentlig bedre enn den første. Men vi ser det gror godt i rekruttgruppa. Forhåpentlig kan vi fylle på med noen av dem på elitelaget etter hvert, sa MFK-trener Daniel Berg Hestad til Rbnett.