(Driva.no) Folk er opptatt av lokalfotballen - og breddefotball-podkasten Opp med praten ble en knallsuksess da den ble lansert på seinsommeren i fjor.

I løpet av de tre månedene fotballsesongen 2021 varte ble det gitt ut 17 episoder, som i snitt er hørt rundt 700 ganger.

Podkasten har engasjerte lyttere fra hele Møre og Romsdal, resten av landet og i 21 andre land, i tillegg til levende kanaler både på Facebook og Twitter.

Nå er en ny fotballsesong rett rundt hjørnet, både på lokale gressmatter og i podkaststudio.

I helga skal Surnadal, Sunndal, Åndalsnes, Eide og omegn, Tomrefjord, Malmefjorden og Dahle ut i cupkvalifisering, og i den forbindelse er det klart for sesongstart også i Opp med praten.

Årets første episode kommer onsdag.

– Dette gleder vi oss stort til, sier redaktør i Driva, Tommy Fossum.

foto
Podkasten Opp med praten ble populær under lokalfotballsesongen 2021. Onsdag kommer årets første episode.

Samarbeider om utvidet sportssatsing

Driva nå kjøpt rettighetene til Opp med praten fra gründer Øystein Hjelle Bondhus, som i 2021 laget podkasten på fritida.

Det betyr at podkasten blir tilgjengelig både i Driva på nett, samt hos Åndalsnes Avis og Romsdals Budstikke.

De tre avisene, som alle er tilknyttet Polaris Media Nordvestlandet, skal samarbeide om en utvidet satsing på lokalfotballen denne sesongen.

– Dette gir helt nye muligheter for podkasten, som nå vil nå et langt større publikum. Vi setter for øvrig opp studioer både i Surnadal og Sunndal nå - og vi vil dekke hele breddefotballen på Nordmøre og i Romsdal. Vi har store forventninger til dette, sier Fossum.

Bondhus kommer fortsatt til å lede arbeidet med podkasten, nå som del av jobben sin, som redaksjonssjef.

Aktuelle temaer og gjester vil stå sentralt i podkasten, som har sitt hovedfokus på seniorfotballen i Nordmøre og Romsdal.

– Opp med praten ble eventyrlig godt mottatt i fjor, og det er tydelig at det er stor interesse for- og engasjement rundt lokalfotballen i kretsen vår. Nå som det å lage Opp med praten også blir en del av arbeidshverdagen min, skal podkasten få utvikle seg videre i samme, gode spor, sier Bondhus.

Ruud Ramsli fortsatt med

Han kommer fortsatt til å ha med seg Torgeir Ruud Ramsli som makker.

– Fagekspertisen til Torgeir var en veldig viktig del av Opp med praten sin suksess i 2021, så han er en kjemperessurs for Opp med praten. Jeg er veldig glad for å ha ham med videre, sier Bondhus.

foto
Torgeir Ruud Ramsli er klar for å snakke rett fra levra i Opp med praten også i 2022. Foto: Martin Sørvik

Podkasten kommer til å komme ut regelmessig inn mot- og under fotballsesongen, og ligge åpent tilgjengelig, gratis, på Driva.no.

Saken ble først publisert av Driva.