I natt ble det gjort funn på ca 100 meters dybde av en båt som passer til beskrivelsen av båten til savnede i søkeområdet.

Det opplyser politiet ca. kl. halv seks onsdag morgen.

Politiet oppdaterer klokka 0900 at det også er gjort funn av en person inne i rorhuset. Pårørende er orientert om dette.

Politiet skal nå legge en plan for å hente personen opp fra båten.

– Båten ble funnet i søksområdet, i området mellom Nesjestranda, Veøya og Sekken, opplyser operasjonsleder i politiet, Tor André Gram Franck, til Rbnett.

Han sier det ble observert olje på sjøen der båten ble funnet, og funn av redskaper i fjøra nært der båten er funnet.

Det er brukt ROV fra Kystvaktskipet som har lokalisert båten.

Operasjonsleder Leif Arne Mork opplyser til Rbnett like før klokka 10 onsdag, at mannskap fra Kystvakta skal starte jobben med å hente opp mannen fra båten.

– Til dette brukes en ROV som styres fra Kystvakta, sier Leif Arne Mork.

En krimtekniker fra Molde-politiet er hentet om bord i Kystvakta.

– Politi skal overvære det arbeidet Forsvaret gjør ved opphenting. Politiet skal også være til stede i arbeidet med identifisering. Det opprette en undersøkelsessak for å få klarlagt hvorfor båten har gått ned, sier Mork.

De skal senere tas stilling til heving av båten.

Romsdals Budstikkes fotograf på stedet opplyste tidligere at Kystvakta har vært på samme sted i flere timer fra tidlig morgen og at det ble tatt ut en kran fra skipet.

Det har i går kveld og natt blitt søkt av store områder rundt øyer, holmer og landområder. Mannen, som er i 80-åra, dro ut for å fiske tirsdag morgen. Da han ikke kom heim, ble pårørende urolige og varslet politiet. Klokka 16.42 meldte politiet at det var satt i gang en leiteaksjon.

Det har blitt søkt både med båter fra sjøen og helikopter fra lufta.

Kystvaktskipet ved der båten er lokalisert onsdag morgen. Foto: Arnt Morten Olsen
Redningshelikopter og ambulansebåt i søk i Rødvenfjorden. I 19-tida kretset helikopteret rundt Veøya. Foto: Arnt Morten Olsen

– Fortsetter å søke

Status fra Hovedredningssentralen like før klokka 23 var at søket fortsatte utover natta.

– Vi søker videre så lenge det er hensiktsmessig. Det blir en fortløpende vurdering hvor lenge vi skal holde på utover natta. Vi konsentrerer oss nå om området der båten mest sannsynlig har vært, men leter også utenfor dette området, sier Jens Hæreid ved Hovedredningssentralen til Romsdals Budstikke.

Det blir søkt både i sjøen og langs land.

– Vi gjør strandsøk der det kan tenkes at en person kan ha tatt seg i land. Alt som er funnet, har blitt sjekket ut av saka, sier Hæreid.

Det er nå kystvaktskipet «Njord» som nå leder søket på stedet. Flere andre båter er fortsatt med, blant annet brannbåten «Charlie». Mannskaper fra Røde Kors i Molde, Tresfjord og Kristiansund er også satt inn. Også Norske redningshunder og Norsk Folkehjelp skal ha deltatt i aksjonen.

– Det er litt ulikt hvilke båter som deltar til enhver tid på grunn av bunkring og bytte av mannskaper, sier Hæreid.

Redningshelikopteret tok i 20-tida av igjen etter å ha landet på Årø. Det søkte litt langs land ved Sekken før det returnerte til basen på Ørlandet.

Jens Hæreid sier det blir en ny vurdering om det er hensiktsmessig å kalle inn SAR Queen-helikopteret til å gjøre nye søk onsdag.

Hovedredningssentralen la ut dette bildet som skal vise en lignende båt (båten på bildet er ifølge en leser en Mørebas 17 fot hardtop, men de er ganske like). Foto: HRS / Privat

Omfattende søk

Det ble først meldt at aktuelt søkeområde var sør for Sekken, men leitinga pågår nå over store deler av Romsdalsfjorden.

– Vi har fortsatt håp om å finne mannen i god behold, og søker nå aktivt med mye ressurser, sa operasjonsleder Arild Reite i politiet til Romsdals Budstikke i 18.15-tida.

Leiteaksjonen pågår fortsatt for fullt utover kvelden. Foto: Katharina Hovde

Politiet holder alle muligheter åpne.

– Så lenge båten ikke er funnet, kan vi ikke vite noe om hva som kan ha skjedd. Dersom han har fått et illebefinnende kan båten ha gått langt med motoren i gang. Det søkes derfor over et stort område i fjordsystemet. Vi har ingen indikasjoner på at båten har gått ned, opplyste politiet tirsdag kveld Reite.

Båten gikk ut fra Nesjestranda tidlig tirsdag og mannen skulle fiske i området ved Sekken og Veøya.

Et SAR Queen-helikopter deltar i søket. Foto: Arnt Morten Olsen
Mange båter deltar i søket på Romsdalsfjorden. Det er også satt inn helikopter. Foto: Ole Magnus Gribbestad

Pårørende varslet

Politiet opplyser at mannen dro ut i dag tidlig for å fiske, men at det ikke har lyktes å få kontakt med vedkommende. Det var pårørende som ble urolige og varslet politiet.

Leiteaksjonen startet først sør og vest for Skålahalvøya i Molde kommune. Søket på sjøen koordineres av Hovedredningssentralen.

Mannskap fra politi og brannvesen i småbåthavna på Skåla. Foto: Katharina Hovde
Det er stor aktivitet med båter fra begge sider av fjorden. Her er «Romsdalsjenta» på veg ut for å delta i søket. Foto: Arnt-Morten Olsen

Det er satt inn to helikopter – et SAR Queen fra Ørlandet og et ambulansehelikopter fra Ålesund. Fra sjøen er mange båter med. Både ambulansebåt, dykkerbåt, brannbåt og mange private båter deltar. Kystvakten er også på veg for å delta. Mannskaper fra politi, brannvesen og frivillige deltar.

Røde Kors deltar med mannskap fra Molde, Kristiansund og Tresfjord.

Det er gode leiteforhold med klarvær og rolig sjø i området. Det er relativet kjølig både i lufta og sjøen.

Lys gul Mørebas

I en oppdatering klokka 17.30 skrev Hovedredningssentralen at de søker etter én person i en 23 fot lys gul Mørebas med grønn kalesje.

– Aktuelt område er Moldefjorden, Storfjorden og Karlsøyfjorden. Flere båter og helikoptre er i søk, meldte de på X.

Saka blir oppdatert

To helikoptre har søkt over store områder av Romsdalsfjorden. Foto: Flightradar24