De to små kattungene ble satt ut i skogen ved Åbakkan i Gjemnes. Uten den store redningsaksjonen hadde de neppe fått langvarig glede av sine ni liv.

Varslet

Foreningen Kattens vern i Molde hadde søndag formiddag fått melding om at to kattunger hadde blitt dumpet på Åbakkan. De rykket ut til skogsområdet som ligger sør-vest for Angvik for å lete etter de to små.

- Jeg hadde vært ute på en joggetur og stod i en grøft for å kikke på en hoggorm da Sati Lucas fra Kattens vern kom kjørende forbi, sier Jorid Bjerkeset til Rbnett.

Hun varslet meg om letingen og ba meg være på vakt. Noen flere forbipasserende passerer meg der jeg står i grøfta, og jeg tipser dem om kattungene. Plutselig kommer denne bilen ryggende tilbake og de forteller at de har sett kattungene et lite stykke unna.

Letingen starter

- Jeg jogger avgårde og begynner å lete etter dem og etter kort tid ser vi kattungene. Men én av dem rekker å rømme innover i skogen. Jeg løper etter den og prøver samtidig å ringe "Kattens vern", men manglet  mobildekning. Jeg må til slutt snu og gå tilbake til bilvegen. Der treffer jeg Stig O. Jakobsen som låner meg telefonen sin, forsetter Bjerkeset.

- Et helt lite redningskorps, bestående av 10-12 personer, var med i letingen etter kattungene. Og etter litt tid hadde to nøster blitt reddet fra skogen. De to små blir nå sendt til veterinær og videre til et fosterhjem. At folk kan kaste fra seg to kattunger langt ute i skogen er sjokkerende. For at det gikk bra denne gangen er jo et resultat av mange tilfeldigheter og god innsats fra mange, avslutter Jorid Bjerkeseth.