– Vi ligger på lang, lang rekke, for da får vi verdensrekord! Men vi skal ikke sove på ordentlig, sier Emilie Silset Haraldsvik (7) og Victoria Silseth (6).

Sammen med 156 andre lå Eide-jentene i sovepose utover bergene på Skarvøya i forsøket på å sikre Eide nok en notering i Guinness rekordbok. Også under Eidedagene i fjor ble det rekord, da over 700 personer samtidig hoppet på ett bein i Eide sentrum.

Internasjonalt

Sjøl om arrangørens mål om 200 ikke ble nådd var 158 mer enn nok, all den tid akkurat dette rekordforsøket var helt nytt. De fleste personene var lokale, men også flere utenlandske turister kastet seg med. Til sammen 308,20 meter med levende soveposeorm kveilet seg utover Skarvøya. Folk jublet godt da rekorden ble annonsert. Arrangørene smalt også til med fyrverkeri.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Vi visste jo vi ville få rekord. Den tidligere rekorden var jo null, sier Janne Lysgård i arrangementskomiteen etter at fyrverkeriet har stilnet.

– En konkurrent til den omstridte marmorormen på Vevang, dette her?

– Det er ihvertfall en spennende orm, smiler Lysgård.

Dokumentasjon

Ordførerne Egil Strand (Eide, H) og Tove Henøen (Fræna, Sp) var hyret inn til å telle over antallet frammøtte. Forsøket ble filmet og godt dokumentert i henhold til krav fra Guinness rekordbok. Strand roser komiteen bak Eidedagene.

– De er virkelig ildsjeler. Denne markedsføringen er viktig for kommunen, sier han.

– Må hjelpe til

Ingvar og Gunnfrid Sandøy fra Sandøy så ut til å kose seg maks der de strakte seg ut i soveposene sine og kikket ut over Hustadvika.

– Vi har en datter på Eide og har vært på besøk der i helga. Vi må hjelpe til så de får rekord, sier Ingvar Sandøy.

– Ligger du godt på berget, da?

– Jada. Jeg har til og med en sekk å hvile hodet på, sier Ingvar.