Anbefalingen til direktør Espen Remme om å dele dagkirurgisk behandling mellom det nye sjukehuset på Hjelset og Kristiansund, bryter med det Romsdal Regionråd ønsker.

– Men vi kommer ikke til å protestere. Vi er ikke slik skrudd sammen. Vi registrerer at modellen med å dele dagkirurgisk virksomhet mellom Hjelset og Kristiansund kom fra ingenting. Investeringsnivået er tatt betydelig ned, og det er anslått at det vil koste to millioner kroner mer å dele dagkirurgien mellom Kristiansund og Hjelset. Etter vår mening understreker dette behovet for samhandling mellom fagmiljøene. De som skal jobbe med dagkirurgi i Kristiansund, er ansatt i Helse Møre og Romsdal og skal jobbe også på Hjelset. Det kan gi et positiv effekt, sier Torgeir Dahl til Romsdals Budstikke.

Dahl mener det er riktig når administrerende direktør Espen Remme legger vekt på fleksibilitet i sjukehuset på Hjelset.

– Viser det seg at opplegget med dagkirurgi også i Kristiansund fungerer godt for pasientene, er det flott. Blir det ikke vellykket, er det viktig at det er fleksibilitet til å ta inn virksomheten på Hjelset, sier Dahl.

– Hva blir det viktigste for Romsdal Regionråd å følge?

– Det absolutt viktigste er det store bildet; å få god framdrift for nysjukehuset på Hjelset. Det nye sjukehuset på Hjelset skal være et fullverdig akuttsjukehus med traumefunksjoner. Det blir viktig at man også følger opp kreftkirurgien som skal være ved SNR på Hjelset, sier lederen for Romsdal Regionråd.