Folk i pinsemodus flokket seg ikke til Retiro på den andre Skyhøyt-dagen. Men - som fredag - kom byfolk slentrende innover grassletta og det velegnede amfiet smått om senn.

Midsundjenta Dina Misund med sin vakre stemme og med et pent knippe medmusikanter varmet i den lave kveldssola med flere av sine «radiohits», blant annet den sterkt personlige «Olai», som har vært mye spilt på riksdekkende radio.

Violeta

Med sin lett kjennelige køntrish-midsundske sound fikk Dina tina opp publikum, og hun spedde også på med Kaizers Orchestra-sangen Violeta.

Et habilt band kledde musikken godt og hevet hennes i utgangspunkt sarte sanger og ballader opp mot det som nok kreves i en utekonsert. Nydelig konsert, som sluttet med ingenting. Altså - låta «Ingenting».

Molde-frieri fra Kari

Andektigheten og forsåvidt også heten forøvrig kom enda mer med Kari Bremnes, som straks fant tonen og godpratet om ananasbrusen til et mer enn fordoblet publikum på Moldes nyeste festivalarena.

Bremnes nådde ut med sine musikalske historier, nydelig innpakket i instrumental prakt fra noen av landets ypperste musikere, ikke minst Børge Pettersen Øverleir. Med sin gitarsolo satte han publikum i noe som lignet ekstase. Tidvis var det likevel en litt introvert distanse til et lyttende publikum. Det var muligens sceneløsningens skyld.

Der fredagens Prince-tribute bød på funky rytmikk og tilhørende spagater var denne settingen svært behagelig og visuelt nedtonet.

Kari Bremnes har gjennom årene teppelagt norske konsertscener og radiokanaler med ballader og viser, og her på Retiro kom de bølgende frem og ut i nær opptil elektronika-varianter, suggererende slik at publikum på plenen vugget. Og da gjør det ikke noe med litt ut-av-seg-sjøl-og-teksten-opplevelser. Menneskelig og "aldeles fantastisk allerede", som Kari Bremnes sang.

Godt voksne

Med dagens headliner på scena foran ca 300 mennesker i solskinn kan en kanskje spørre seg om hva som ville ha lokket det mangedobbelte antall til "Skyhøyt i Fjæra". Det ville det definitivt vært plass til. Og kanskje en del flere yngre, for gjenomsnittalderen på grasplenen var om ikke skyhøy, så i hvert fall type "godt voksen".

Siste band ut lørdag kveld er Dire Straits-kloningene Brothers in Arms fra Ålesund, som vil dra publikum inn i en real ret(i)romodus.