Molde: Om lag tre år etter at han var i Molde sist, kommer Klypa med nytt show til Molde. Totalt fire kvelder i februar står komikeren Thomas Ryste på scena. Sjøl om han er aleine, får publikum treffe flere karakterer.

– I år blir det enda mer bygd rundt «Kjellen», som er nyforelska og prøver det moderne liv. Alt takler han på sin egen måte. I tillegg kommer det nye figurer på scena, forteller Ryste.

Ny regissør

Han forteller at det blir mer progresjon i forestillinga enn det har vært tidligere. Denne gangen har han fått proff hjelp med forberedelsene.

– Ørjan Liavåg har vært en sparringpartner i utviklinga av showet, pluss at han har regi og laget all musikken til showet, forteller Ryste.

Liavåg er kanskje mest kjent for sin rollefigur Leif Per Moltubakk, men har en lang CV i humorbransjen. Han har også vært tilknyttet Teatret Vårt.

– Jeg har brukt et år på showet, og har konsentrert meg spesielt om å jobbe med det som har vært mangelvare tidligere. Alt blir et hakk opp, og produksjonen er sånn sett mye mer profesjonell, sier Ryste.

Til Molde for tredje gang

Showet hadde premiere i september, og Ryste forteller om gode tilbakemeldinger og godt billettsalg. Blant annet ble Olavshallen i Trondheim med 1200 plasser utsolgt. Hele 2017 er fullbooket, og showet skal spilles ut 2018. Andre og tredje helga i februar kommer showet til Molde.

– Det blir tredje show i Molde. Jeg synes vi har fått godt fotfeste her, og håper å så klart å selge ut salen alle fire kveldene og vise showet for et par tusen, sier Ryste, som mener Bjørnsonhuset er en perfekt scene å spille showet på.

– Du tror ikke noen begynner å bli lei av «Kjellen»?

– Nei, det er sikkert noen som blir det, men det er ikke noe å tenke på. Det blir stadig flere fans som vil ha mer og mer. 60 000 følgere på Snapchat og over 140 000 på Facebook, de blir stadig flere og vil ha oftere oppdateringer, sier Ryste.

Han prøver å legge ut et par nye videoer i måneden, og lanserte sjøl egne «emojis» for Iphone i høst. I Den norske kinosuksessen «Børning 2» har «Kjellen» også en liten rolle.

– Blir ikke du litt lei sjøl da?

– Nei, nå er jeg mer giret enn noen gang. Det har vært så mye positiv respons dette nye showet at jeg føler virkelig at dette er riktig. Etter å ha startet på null, reiser jeg nå land og strand og holder show hver helg, mens kona sitter på kontoret og tar seg av booking og markedsføring. Det kjennes godt å føle at vi har lyktes med noe, og å ha truffet befolkninga slik vi har gjort, sier Ryste.