Ordføreren i Molde er orientert om strategiprosessen som pågår i Molde kino AS.

– Dette er jo et AS, kinoen driver godt og har et sterkt styre. Jeg er orientert direkte fra kinosjefen og fra styret om at de er i gang med å tenke framover. I dag har Molde kino tre saler, og jeg vet at de diskuterer at det er et stort sprang fra storsalen til de to små. Og at man kanskje mangler noe midt imellom, sier Dahl.

– Ja, det er jeg. Jeg vet at det diskuteres ulike alternativ, blant annet dette nybygget på Gørvellplassen. Men fra min side er dette prematurt. Dette handler om en strategiprosess de ikke er ferdig med, og det handler om økonomi. Når man konkluderer på dette vil man fort også se hva man klarer å få til med de rammene man har, sier Dahl.

Eier sjøl

Han poengterer at Molde kino sjøl eier den delen av bygningen der det er kino i dag.

– Det er styret i Molde kino som må vurdere hvilke muligheter de har for å utvikle seg – og om det er riktig på sikt å være der man er i dag. Og sjølsagt se på hvilke alternativ man har. Der vet jeg at Gørvellplassen har vært vurdert og er under vurdering, sier Dahl.

– Hva synes du sjøl om en flytting av kinoen til Gørvellplassen – som i dag er et kulturknutepunkt i byen?

– Jeg opplever at det er en spennende tanke. Å gjøre noe ytterligere rundt Plassen er ingen dårlig idé. Men jeg opplever ikke at kinoen har noen dårlig beliggenhet i dag, – i byen og nær kollektivtransport. Og før jeg mener noe mer bestemt om dette, vil jeg se de strategiske vurderingene som gjøres. Det som er klart er at Molde kommune ikke vil gå inn med kapitaltilskudd for at de skal greie dette. Det må kinoen greie sjøl, sier ordføreren. Han mener kinoen driver svært godt.

– Godt resultat

– De har vært kjempeflinke. I 2015 hadde Molde kino et driftsresultat på rundt 2 millioner kroner. Og det er søren meg ikke dårlig. Totalt har de eiendeler som er verdt 21 millioner, men har også en gjeld på drøyt 14 millioner. Så dette blir til sjuende og sist et regnestykke, sier han. Dahl er glad for det han mener er et veldig framoverlent kinostyre.

– Det liker jeg. De ser nå på hva som kan være en riktig struktur om to til fem år. Jeg setter veldig pris på at de har blikket mot hva som er riktig på litt sikt, det er betryggende at de har dette blikket, sier han.