Vegvesenet tror ikke på noe rush, men noen har allerede bestilt seg personlige bilskilt

– Jeg var på ferie da muligheten for å bestille personlige bilskilt ble kjent. Det ble jo så hypet i starten at jeg tenkte; dette må jeg bare ha, sier Robert Connor, kjøpmann og sjef Rema-sjef i Vestnes. Han regnet med at det var andre Rema-kjøpmenn som hadde vært kjappere på labben enn ham, og ble overrasket da han fikk tilslag på skiltet.

Den ene

– Jeg trodde jeg var for seint ute. Men så var skiltet jammen ledig, og jeg først ute til å ta det. Skiltet passer bra, i og med at jeg driver en Rema-butikk. Det er jo mange Rema-butikker rundt i Norge, men bare ett REMA bilskilt, smiler han fornøyd. Skiltet har han punget ut for av egen lomme. Men han håper det kan gi butikken litt ekstra reklame.

Skiller seg ut

Siden personlige bilskilt ble tillat i juni har flere gjort som Connor og bestilt seg ett. Nærmere 1.800 på landsbasis, ifølge lista Statens vegvesen nylig offentliggjorde. I Romsdalsregionen er tallet 15. I Møre og Romsdal – totalt 85.

– Det er jo artig å skille seg ut litt. Noe mer tanke bak det var det vel egentlig ikke, sier Connor. Han har nå kjørt rundt med det spesielle bilskiltet i et par uker.

– Det var vel ingen som ble spesielt overrasket. Kommentarene var nok mer litt sånn; ja ja, det måtte være du, sier Connor.

Vestnesmannen forteller at skiltanskaffelsen var en relativt kostbar affære. Og prosessen med å få det bestilt og levert var mer omstendelig enn han først tenkte.

– Du angrer ikke?

– Nei da. Det finnes jo bare ett slikt skilt. Og ikke har jeg lov å selge det heller. Så vi får ha tro på at det gir litt avkastning, sier han.

– Vil nok avta

Noe stort rush av folk som vil ha bilskilt med en personlig vri har det ikke vært, forteller Jan-Erik Myhr, leder ved Trafikkstasjonen i Møre og Romsdal.

– Vi har jo levert ut noen slike skilt, men ikke særlig mange. Og vil du ha min mening tror jeg vi vil se en topp nå når det nettopp er blitt åpnet for det, men så vil det bli gradvis færre.

– Har du sjøl vurdert det?

– Nei, jeg tror nok jeg ville brukt de 9.000 kronene på noe annet, sier Myhr.

Her er skiltene og eierne:

Fræna

DOPE - Anders Fjeldvær

NEI - Emil Nikolai Sæther Bringslid

PANTERA - Odd Egil Sætervik

Gjemnes

SLEIPNE - Erik Aspen Bakke

Molde

AARSETH - Sverre Morten Aarseth

AL - Andre Liepelt

ANGVIK - Kristian Messel Angvik

BMWI - Oskar Michael Lyngstad

DR - Andre Liepelt

JAGXJ6 - Sven Vollset

KH - Kolbjørn Heggdal

REMA - Robert Robertsen Connor

TEIGENE - Ole Peter Teigene

XPLORER - Kent Atle Sporsheim

Nesset

WADSTEN - Bjørn Sigurd Thorsen Wadsten

Rauma

TREFOT - John Edvard Voldset

Robert Connor slo til med personlig bilskilt – bare for gøy. Foto: Privat