– Dette er vår gave til byen og studentene. Vi ønsker å være synlige i bybildet, og virkelig markere at det nye studieåret er i gang, sier høgskoledirektør Gerd Marit Langøy til himolde.no.

– Viktig for studentene

Onsdag 17. august er den offisielle åpningen av skoleåret i Molde.

Studentene møtes klokken 11.00 og har et eget program utover dagen, før det klokken 21.00 blir åpen gratiskonsert med OnklP og De Fjerne Slektningene på Rådhusplassen.

– Åpningsuka er viktig for de nye studentene. Mange flytter hit uten å kjenne så mange andre, og førsteinntrykket er viktig for at de skal trives i byen vår, sier Langøy til himolde.no.

Tett program

Åpningsuka varer til og med lørdag 27. august.

Bar-til-bar, bowling, idrettsturnering, MFK-kamp, grilling, bowling, aktivitetsdag på golfbana, fjelltur og bingo er noe av det som står på programmet.

På Kompagniet er det noe på plakaten nesten hver kveld:

  • Onsdag 17.08:Afterparty

  • Torsdag 18.08: Åpningsuke kick-off med DJ&DRUMS

  • Fredag 19.08: Avsluttende fest etter bar-til-bar

  • Mandag 22.08:Konsert med Tungevaag & Raaban

  • Onsdag 24.08: Konsert med Vigiland

  • Torsdag 25.08:Bingo

  • Fredag 26.08: Stand-up med Ørjan Burøe og Dex Carrington

Dessuten er det konsert med Robin og Bugge, Madden, CLMD på Bjørnsonhuset lørdag 20 august. Lørdag 27. august blir det Neon-party med kåringer på studentbaren Smuget.

Styret for åpningsuka har lagt ned mange timer i planleggingen, og håper at både studentene og resten av byen vil være med på festen.

Leder Marthe Hamre Owesen (25) sa til Romsdals Budstikke tidligere i sommer at de skal sørge for at det blir en knallbra åpningsuke.

– Vi begynte planleggingen så tidlig som i mars, og siden har det gått i ett. Vi har jobbet på spreng for å få et fantastisk program. Nå håper vi virkelig at det går over all forventning, sa Owesen.

Se hele programmet for åpningsuka her.