Rbnett har fått inn flere tips om lange køer på Åfarnes ferjekai søndag ettermiddag. Bilene står helt ut på riksveien og venter på ferja.

Skipsfører Bjørn Lasse Bringslid ombord på MF Julsund, som trafikkerer sambandet Sølnes - Åfarnes, bekrefter at det har dratt seg til med kø.

– Fra og med halv tre begynte det å stå igjen biler. Nå på siste tur sto det igjen 60 personbiler og 30 bobiler såvidt jeg kunne se, sier Bringslid til Rbnett halv fem.

Kø utover kvelden

– Det er normalt mye trafikk på søndager, og nå har det vært langhelg og bobiltreff på Åndalsnes blant annet. Så vi regnet med at det ville bli en del trafikk i dag, sier han videre.

Slik det ser ut nå kommer bilistene til å måtte stå over to turer før de får plass. Køa kommer nok til å vare utover kvelden en stund.

– Det er fin stemning i køa og har ikke vært noen tumulter. Man må bare ta seg tida og være tålmodig, så ordner dette seg, sier Bringslid.

Ikke ekstra ferje

Ferga tar i utgangspunktet 99 personbilenheter, men det blir i praksis en del færre kjæørtøy når det for eksempel er mange bobiler og andre større kjøretøy.

I følge anbudskrava for ferjestrekninga skal det bare være en ferge på sambandet, og det har ikke vært aktuelt å sette inn en ekstra ferje. Neste helg, når det er pinse, blir det satt inn en ekstra ferje.

Utover kvelden avtok som ventet køa, og etter det Rbnett erfarer var det ingen kø igjen rundt klokken 21.