Mandag ble Skamløsdagen arrangert av Sex og samfunn på riksscenen i Oslo. Dagen ble avsluttet med utdeling av Skamløsprisen 2017. Skamløsprisen går til enkeltpersoner eller organisasjoner som jobber for å fjerne skam.

– Det er bare et halvt år siden vi startet. Og vi følte oss som vinnere bare ved å komme som topp ti, så dette er utrolig, sier June Holm til Side2.

Hun deler prisen sammen med Andrea Voldum, som var med å starte stiftelsen i februar. Voldum understreker at prisen var veldig uventet.

– Dette sier litt om hvor mye dette betyr ikke bare for oss, men også for andre. Det er kjekt å få den bekreftelsen, sier Andrea Voldum.

Vil engasjere

– Vi har veldig lyst til å engasjere politikere. Vi savner egentlig at de engasjerer seg. Vi vil gjerne at flere skal få dette som en hjertesak sånn som vi har, for det er så viktig - det er et samfunnsproblem, sier June Holm til Side2.

De to andre finalistene i konkurransen om Skamløsprisen var Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl, forfattere og myteknusere, samt Sofie Frost, forfatter og skuespiller.