Natt til onsdag ble Ragnhild Mowinckel den første norske kvinnelige alpinisten til å ta en OL-medalje i utfor. Rival-kjøreren tok også sølv i storslalåm tidligere i vinterlekene, og ble den første norske kvinnelige alpin-kjøreren til å ta OL-medalje siden 1936.

TvNorges OL-ekspert, og tidligere alpinist, Kjetil André Aamodt beskrev Ragnhilds prestasjon som dagens beste. Det var en tydelig overrasket og lykkelig Mowinckel som ble intervjuet rett etter målgang.

– Jeg var overrasket i storslalåm, men dette her... Det er så utrolig kult, sa hun til  Eurosport etter å ha tatt sitt andre OL-sølv.

Og det er flere som lar seg begeistre av den dyktige og entusiastiske 25-åringen. På Twitter hagler det inn med gratulasjoner fra inn- og utland.

Da Ragnhild tok sitt første OL-sølv oppsto det en humoristisk feiltolkning av navnet hennes blant amerikanske tv-tittere. Flere synes "Ragnhild Mowinckel" minte om en kjent og kjær amerikansk tegneserie kalt "Rocky and Bullwinkle." Også denne gangen blir det dratt paralleller til navnelikheten.