Fjellklatrer omkom i klatreulykke

Fjellklatrer fra Sør-Trøndelag omkom etter fallulykke i Nesset.

Gøksøyra i Eresfjord - hvor ulykken skjedde i formiddag. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. 

Nyheter

Det var litt før klokka 12 i dag at en fjellklatrer fra Sør-Trøndelag omkom under klatring i den 1337 meter høge fjellet som ligger mellom Eresfjorden og Eikesdalsvatnet.

Politiet jobber fortsatt med å varsle pårørende og ønsker derfor ikke å gå ut med alder på mannen som mistet livet.

To kamerater

Klatreren var i følge med en kamerat da ulykken skjedde. Og det var medklatreren som fikk varslet AMK-sentralen om at mannen var utsatt for en alvorlig fallulykke.

Både Sea King redningshelikopter og ambulansehelikopter ble satt inn i redningsarbeidet i fjellet. Goksøyra er 1337 meter høgt og et kjent fjell for fjellklatring og toppturer.

Og det var Sea King-helikopteret som, ved hjelp av vinsj og redningsmann, fikk hentet den forulykkede ut fra den bratte fjellsiden.

Det har vært fint vær og stabile vindforhold i området under aksjonen i Eresfjord. Men på grunn av krevende og bratt terreng tok det nærmere to timer før den omkomne klatreren var hentet ned.

Pårørende varslet

I følge politiet ble det raskt klart at ulykken hadde fått verst tenkelige utfall, og de pårørende blir varslet om dødulykken.

- Vi forsøker nå finne ut hva som har skjedd i fjellveggen. Det er foreløpig for tidlig for oss å si noe mer om en eventuell årsak, sier Styrkar Gagnatved operasjonsentralen ved Nordmøre og Romsdal Politidistrikt.

Turer

Det er foreløpig ikke kjent hvor høyt oppe i fjellet klatrerne var da den ene av dem falt i døden.

Goksøyra ligger i Nesset kommune og turer i dette fjellet regnes som krevende. Fjellet er også benyttet til basehopping.

I tillegg til fjellklatring er det også mulig å komme til topps på fjellet via en tursti.