300 millioner for 450 kvadratmeter

Arne Fredly fra Molde setter norsk rekord i pris for leilighet. Ifølge VG betaler investoren 300 millioner kroner for ei leilighet i Monaco.

– En investering – Dette er først og fremst en investering, så folk behøver ikke å lure på om det har rablet for meg, sier Molde-mannen Arne Fredly til VG.  Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

Nyheter

Det er i luksus-skyskraperen Tour Odéon i Monaco at investoren fra Molde skal ha kjøpt ei leilighet på 450 kvadratmeter.

– En investering

– Dette er først og fremst en investering, så folk behøver ikke å lure på om det har rablet for meg, sier Arne Fredly til VG.

Etter det avisa har fått rede på, har Fredly bladd opp rundt 300 millioner kroner for luksusleiligheta et par steinkast fra stranda, midt i Monaco. Det vil i så fall være den dyreste leiligheta noen gang kjøpt av en nordmann.

Skyskraperen, som fortsatt er under bygging, blir med sine 170 meter Monacos høyeste bygg.

Bor i Monaco

Arne Fredly, som slo seg opp som valutamegler hos Alfred Berg i en alder av 24 år, flyttet til Monaco allerede i 2001. I følge Kapitals årlige oversikt skal investoren nå være god for 1,9 milliarder kroner.

Fredly mener at leilighetskjøpet også kan gi god butikk.

– Denne typen boliger er etterspurt, spesielt her i Monaco. Hvorvidt det er galskap eller ikke, vil vi få svaret på om noen år, sier han til VG.

De fleste er solgt

Tour Odéon består av 49 etasjer over bakken og ti etasjer under. Disse ti etasjene er forbeholdt garasjeanlegget. Byggearbeidet ble startet opp i november 2009 og skal være ferdig i løpet av denne våren.

En del av leilighetene er statlige, mens andre selges av utbyggerselskapet Marzocco Group. De kan informere om at 27 av de 36 leilighetene de har lagt ut for salg nå er solgt.

Ekstrem luksus

Leilighetene i toppetasjene i Tour Odéon er de flotteste og dermed også de dyreste. Helt på topp finner du ei leilighet med prisantydning på fire milliarder kroner. Det vil i så fall bli verdens dyreste. Eieren vil få 3.300 kvadratmeter over totalt fem etasjer å boltre seg på. Her vil det også være et stort bassenganlegg, inkludert vannsklie. Utsikten vil være upåklagelig.

Bygget har ifølge VG 24 heiser. En av dem skal være forbeholdt tjenerne.

Fredlys leilighetskjøp vil inkludere 24 timers concierge-service (vaktmester, sekretær og lignende), catering, bil med sjåfør, spa- og treningssenter, frisør samt tilgang til et eget forretningssenter.

Hjemmesidene til luksusbygget finner du her.