– Det viktigste er ikke å lykkes, men å være god til å mislykkes

Marco likte Molde. Og Molde likte Marco.

Tidligere basketballstjerne og Mesternes mester-vinner Marco Elsafadi holdt foredrag for 300 i Bjørnsonsalen onsdag.  Foto: Rigmor Sjaastad Hagen

Pulikum lot seg begeistre over Marco Elsafadis foredrag.  Foto: Rigmor Sjaastad Hagen

Oddrun Beyer Holm (t.v.) og May Solberg var fornøyd med å ha fått Marco Elsafadi til Molde.  Foto: Rigmor Sjaastad Hagen

Nyheter

Onsdag holdt tidligere basketballspiller og Mesternes mester-vinner Marco Elsafadi foredrag for rundt 300 publikummere i Bjørnsonsalen.

– Jeg ønsker å skape begeistring og refleksjon, gi folk et løft, sa Marco Elsafadi til rbnett før foredraget.

– Får ikke alltid som fortjent

– Budskapet er egentlig ikke komplisert. Det handler om hvordan man skal takle motgang. Jeg har med egne øyne observert hvordan folk takler tøffe livssituasjoner ulikt, sa han.

– Gjennom et halvt år på sjukehus fikk jeg se at det ikke handler om hvordan du har det, men hvordan du tar det. Livet er urettferdig og man får ikke alltid som fortjent, det er om å gjøre å gjøre det beste ut av det.

– Nydelig

Marco er svært begeistret for Molde.

– Molde er nydelig. Jeg elsker å være her. Da jeg fløy inn her i dag i det fine været fikk jeg se Molde i all sin prakt. Jeg er glad i store byer og hadde Molde hatt omfanget til Bergen skulle jeg bodd her, smiler han.

Marco liker altså Molde. Det så i aller høgeste grad ut til å være gjensidig. Gjennom foredraget var de 300 i publikum både engasjert og rørt. Latteren var likevel det mest fremtredende.

– Det viktigste er ikke å lykkes, men å være god til å mislykkes. Den viktigste samtalen du har er den du har med deg selv, sa han.

Storsuksess

Arrangørene May Solberg, leder i Romsdal lokallag av Norges Fibromyalgiforbund og Oddrun Beyer Holm, leder i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon Molde og omegn, er damene som sørget for å invitere Marco Elsafadi til Molde. De koste seg under foredraget.

– Jeg hadde hørt at han hadde gjort storsuksess da han var hos Fibromyalgiforbundet i Bergen, og ønsket å få ham hit.

At han er en inspirerende fyr fikk May Solberg tidlig erfare.

– Han er utadvendt og lett å prate med. Bare turen fra flyplassen og hit ga meg et kick, sier hun.

Humor for bedre helse

Solberg og Holm har henholdsvis fibromyalgi og revmatisme. Medlemmene i deres respektive foreninger har ofte vonde dager. Det var med dette i bakhodet de inviterte Elsafadi.

– Vi vet hva smerter er. Folk som er sjuke hver dag trenger inspirasjon og humor. Helse og humor henger tett sammen, sier Holm.

Les mer i Romsdals Budstikke torsdag.