FRIHELG

Et forbilde for alle pressefolk

FORTJENT VINNER: Årets fredspris går til journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratov. Førstnevnte er jeg så heldig at jeg har møtt. Begge inspirer pressefolk over hele verden. Foto: Presse.no 

Nyheter

Årets fredspris går til journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratov. Meldingene ble mottatt med jubel fra pressefolk over hele verden. Ytringsfriheten er under press. På Filipinene og i Russland er det rett og slett farlig å utfordre makta gjennom nyhetsartikler og kommentarer. – Ressa og Muratov får prisen for innsatsen for ytringsfrihet. De er samtidig representanter for journalister som står opp for dette idealet i en verden der demokrati og pressefrihet har stadig trangere kår, heter det i Nobelkomiteens begrunnelse. De er forbilder, slik en fredsprisvinner skal være.