Aldri før har strømprisen i vårt distrikt vært høyere i august enn nå

Lite snø i fjella og minimalt med nedbør gir rekordhøy strømpris.

DYR STRØM: – Det eneste som virker sikkert er at vi må venne oss til større svingninger i strømprisen i framtida enn hva vi har vært vant til tidligere, sier Lars Moholdt i Svorka til Driva.  

Nyheter

(Driva) – Strømprisen vi opplever nå er utvilsomt høy i et historisk perspektiv. I fjor hadde vi rekordlav strømpris, mens vi nå i år har bevegd oss til det andre ytterpunktet. I 2018 hadde vi også en tørr sommer som ga høy pris. Juliprisen i 2018 var litt høyere enn årets julipris. Måneden vi nå er inne i ser imidlertid ut til å bli den dyreste augustmåneden i historien i Midt-Norge. Vi må tilbake til 2010 for å finne høyere priser, den gang skjedde det på vinteren, opplyser Lars Moholdt i Svorka til Driva.