Nytt smittetilfelle i Molde – ber deg som har vært på disse stedene om å ha lav terskel for å teste deg

Det nye smittetilfellet har ingen sammenheng med smittetilfellet fra i går.
Nyheter

Det melder Molde kommune i ei pressemelding fredag ettermiddag.

De fikk melding om smittetilfellet fredag. Tilfellet har ikke sammenheng med smittetilfellet fra torsdag, og vedkommende er mest sannsynlig smittet i et annet sted i fylket. Smittesporing pågår fortsatt.


Nytt smittetilfelle i Molde - ber folk som var på matbutikk være obs

Molde kommune fikk torsdag kveld melding om ett nytt tilfelle av koronasmitte.


Har du vært på noen av disse stedene?

Kommunen ber deg som har vært på disse stedene i disse tidsrommene om å umiddelbart bestille time for koronatest dersom du får symptomer.

  • Solariet på ProGym, 9. og 10. august mellom kl. 20.00 og 22.00.
  • Milano Ristorante Molde, 10. august mellom kl. 12.30 og 14.30.
  • Scandic Seilet, 12. august mellom kl. 17.30 og 19.30
  • Rema 1000 Reknes, torsdag 12. august mellom kl. 17.30 og 19.30.
  • YX/7-Eleven på Reknes, torsdag 12. august mellom kl. 18.30 og 19.30.

Anbefaler testing ved lette symptomer

– Symptomene vi ser nå i starten er gjerne lette symptomer som nysing, heshet eller sår hals, og vi ber om at folk tester seg ved så lette symptomer også. Dette gjelder også de som er vaksinert, sier assisterende kommuneoverlege Marit Hauge.

Det er ikke kjent hvilken type virus dette smittetilfellet er, men 98 prosent av tilfellene som påvises i Norge nå er av deltavarianten som vi vet smitter lettere enn tidligere varianter, skriver kommunen.

– Det er flere pågående smitteutbrudd i Molde nå, og vi anbefaler alle å være ekstra nøye med å følge smittevernrådene i tida framover. Fortsatt er avstand det viktigste for å forebygge smitte, og vi minner om den nasjonale anbefalingen om å bruke munnbind når du ikke kan holde en meters avstand til andre, sier assisterende kommuneoverlege. Husk også å være nøye med hånd- og hostehygienen, sier den assisterende kommuneoverlegen.

Molde har nå 13 registrerte tilfeller av koronasmitte så langt i august måned.