Nye lokaler ferdig om ett år

Lokalene domstolene har i Fylkeshuset i Molde skal totalrenoveres. - Vi starter ombyggingen i høst, og håper å ha nye lokaler å tilby domstolene i løpet av neste år, sier Gudmund Lode som er daglig leder i Fylkeshuset AS.

Bygger om domstolenes lokaler: – Det viktigste har vært å opprettholde Molde som rettssted. Det er et gode for det offentlige apparatet, for kommunene, for advokatmiljøet og ikke minst for publikum, sier Gudmund Lode i Fylkeshuset AS.   Foto: RICHARD NERGAARD

Nyheter

MOLDE: Domstolene har i mange år holdt til i uhensiktsmessige lokaler i Fylkeshuset i Molde. Etter at planene om nytt tinghus i Molde ble skrinlagt, startet Fylkeshuset AS og Domstoladministrasjonen i 2014 samtaler om ombygging av lokalene. Eiendomsselskapet Fylkeshuset AS har tilbudt seg å bygge om lokalene i andre etasje slik at Romsdal tingrett, Romsdal jordskifterett og Frostating lagmannsrett kunne få lokaler som ivaretar sikkerheten og bedrer arbeidsforholdene for aktørene i domstolene.