Forsoningen

En mor skal snakke om forsoning og tilgivelse på Bjørnsonfestivalen. Hennes datter ble drept på Utøya.

Å BESØKE ET BARN: Unni Espeland Marcussen steller ofte på Andrines grav. Gravsteinen er utformet med omtanke. Tre hakk rundt kantene er de tre skuddene hun døde av. Sommerfuglene er Andrine og Unnis far, som også døde brått. Engelen har ukjente satt der. – Da grava ble gravd ut, dekket graveren bunnen med grønne blad. Han sa at det var det han sjøl ville gjort, om det hadde vært hans eget barn, forteller Unni.   Foto: BJØRN BRUNVOLL

Det er en stor trøst å tro at jeg skal treffe Andrine igjen.

Unni Espeland Marcussen
Nyheter

Artikkelen ble publisert 24. august 2013, men digital versjon forsvant i en teknisk overføring. Den ble republisert 6. juli 2021 i forkant av 10-årsmarkeringa for 22. juli, da vi igjen intervjuet Unni Espeland.