40 lærere og elever ved Bekkevoll ungdomsskole i karantene etter koronasmitte

Det skriver kommunen i ei pressemelding torsdag ettermiddag.
Nyheter

Kommunen har torsdag formiddag fått bekreftet to positive koronatester.

Smittekilden er kjent. De to er smittet etter at de har hatt besøk av gjester fra Trøndelag.

Cirka 40 lærere og elever på Bekkevoll ungdomsskole er satt i karantene og skal testes. Hustandsmedlemmene til de 40 er satt i ventekarantene. I tillegg er sju andre nærkontakter i karantene. Disse må også teste seg.

– En av de som er smittet har vært på Bekkevoll ungdomsskole. Derfor settes lærere og elever som defineres som nærkontakter i karantene, sier assisterende kommunedirektør Britt Rakvåg Roald.

Molde kommune har av smittevernhensyn valgt å avlyse vitnemålsutdelingen for samtlige elever på 10. trinn på skolen. Den skulle egentlig avholdes i kveld.

De berørte foreldrene ble kalt inn til et digitalt foreldremøte torsdag ettermiddag.

Assisterende kommunedirektør i Molde, Britt Rakvåg Roald, uttaler til Rbnett torsdag kveld at de som er rammet denne gangen har gjort alt riktig.

– De har gått i karantene ved mistanke om smitte og bestilt seg en test. Smitte kan ramme alle. Hvis alle som tror de kan være nærkontakt til en smittet og/eller har symptom på luftveisinfeksjon gjør det samme som disse to, blir hjemme, bestiller seg test og blir hjemme til denne er besvart er det det beste den enkelte kan gjøre for å hindre at eventuell smitte spres videre. Og så er det viktig for oss alle at vi husker at pandemien ikke er over, derfor må vi følge smittevernreglene om avstand, håndhygiene og begrense antall nærkontakter.

Dette er de to første koronatilfellene i Molde i juni.