Jordmor oppfordrer flere til å støtte familier: – Behovet har økt

–  Mange familier trenger flere voksne å spille på

– Å få barn oppleves nok både mer ensomt og mer stressende i dag enn tidligere, sier jordmor Ingeborg Hjertvik. Hun tror behovet for frivillig innsats bare vil øke.

Savner flere voksne: – Vi ser at det er ensomhet, særlig etter at koronaen kom. Man savner noen å dele barna sine med, både sorger og gleder. Noen har jo aleneomsorg for barn, da er det enda viktigere, sier jordmor Ingeborg Hjertvik på helsestasjonen i Molde.  Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

MOLDE: – Det er flere årsaker til at frivillig innsats er viktig. Folk har alltid hjulpet hverandre, men nå er det kanskje mer behov for å sette det i system. Vi flytter mer enn før, og bor på andre steder enn besteforeldrene, som gjerne er travlere enn før. Det kan også være andre ting som gjør at man ikke har så mye kontakt med andre voksne, sier jordmor Ingeborg Hjertvik til Romsdals Budstikke.