Slåss for livet med Parkinson

Det begynte en fin sommerdag i Molde. En venn han møtte sa at «du går så stivt, du må undersøke om noe er galt». Siden har Per Kåre Trengereid (75) gjort alt han kan for å leve livet best mulig med Parkinson, boksing inkludert.

BOKSER FOR LIVET: – Da jeg fikk Parkinson, måtte jeg ta meg sjøl i nakken og begynne et nytt og bedre liv, sier Per Kåre Trengereid. Han begynte å trene mye for å bremse sjukdommen, blant annet boksing. – Jeg må leve med sjukdommen, men samtidig gjøre tilværelsen så god som mulig   Foto: Bjorn Brunvoll

Mange Parkinson-pasienter isolerer seg. Man ser annerledes ut, går annerledes og blir et annerledes menneske.

Per Kåre Trengereid
Nyheter

Fra stua i Sollivegen i Molde er utsikten åpen til fjord og fjell. Og best av alt: Når Per Kåre Trengereid står ved stuebordet, ser han domkirkas spir peke rett på huset han vokste opp i, der ute på Hjertøya.