Helge Orten avviser kritikken om penger til Møreaksen

– Ikke tynn suppe, men forutsigbarhet

– Det stemmer ikke at planene om Møreaksen har stått på stedet hvil siden 2017. Jeg skjønner heller ikke hvordan noen kan bruke betegnelsen «tynn suppe» på E39 i Nasjonal transportplan, sier stortingspolitiker Helge Orten.

Avviser kuppforsøk: - Det er Statens vegvesen som ut fra faglige vurderinger bestemmer hvor på strekningen Ålesund-Molde de vil starte å bygge ny E39. Jeg pekte på fjordkryssingen fordi den vil bety størst innsparing i reisetid for trafikantene. Det kan ikke kalles et forsøk på å kuppe Møreaksen, sier Helge Orten.  Foto: BJØRN BRUNVOLL

Nyheter

MOLDE: Etter at Helge Orten (H) på vegne av regjeringen onsdag offentliggjorde at hele strekningen mellom Ålesund og Molde på E39, inkludert fjordkryssing langs Møreaksen, er foreslått i Nasjonal transportplan, reagerte tidligere lokalpolitiker for Borgerlisten i Molde, Terje Tovan, med å kalle nyheten «en blåkopi av NTP fra 2017».