Aukra kommune har 751,7 millioner kroner på bok

Pengebingen fylles opp

Hver eneste dag i fjor hadde Aukra kommune 390.000 kroner i overskudd. – Vi kan ikke senke skuldrene og la pengene flyte, selv om vi fikk 142 millioner kroner i overskudd, sier kommunedirektør Ingrid Husøy Rimstad.

SPARER TIL FASTLANDSFORBINDELSEN: Gjennom de siste åra har Aukra kommune satt av til sammen nesten 640 millioner kroner til å bruke for å få forbindelse til fastlandet. Kommunedirektør Ingrid Husøy Rimstad (t.h.) og økonomisjef Erna Lovise Varhaugvik holder god kontroll på økonomien i Romsdals mest pengesterke kommune. Bildet er tatt tidligere.  Foto: Agnar Gjendem

Nyheter

Aukra kommune sitter på den grønneste greina blant kommunene i vår region. Ingen annen kommune henter inn så mye penger i eiendomsskatt som Aukra; rundt 250 millioner kroner i året. Hovedkilden til eiendomsskatt er ilandføringsanlegget på Nyhamna. Regnskapet for 2020 viser at kommunen fikk et overskudd på 142,3 millioner kroner.