Skidag skal være gratis, foreldre må likevel betale for heiskort: – Stigmatiserende

Foreldre ved Julsundet skole i Aukra måtte betale 150 kroner for heiskort dersom barna ville i Tusten på skolens skidag. Det bryter med opplæringslovas gratisprinsipp. – Skal gå gjennom rutinene våre, sier rektor.

Skidag skal være gratis: Julsundet skole får reaksjoner etter skidag. Elevene fikk velge mellom å dra i Tusten, som måtte betales av foreldre, og i Jensgurilia, som var gratis. Personene på bildet har ingenting med denne saken å gjøre, og bildet er tatt i en annen sammenheng.   Foto: Olav Skjegstad

Nyheter

«Hvorfor må foreldre betale heiskort på Tusten når det på Utdanningsdirektoratet sine sider står at skolen må dekke utgiftene til heiskort? Det er ikke alle som har like god økonomi, og dette er ikke like enkelt for alle familier. Vanskelig å gi tilbakemelding til skolen om dette når det angår familiens økonomi.»