11 (!) gjestearbeidere testet positivt onsdag

Samtlige har vært i karantene siden ankomst.
Nyheter

Vestnes kommune melder onsdag ettermiddag om at hele 11 tilreisende arbeidere har testet positivt på covid-19 det siste døgnet.

Samtlige har dokumentasjon på negative koronatester tatt i hjemlandene innen 72 timer før ankomst Norge.

Ni av dem er knyttet til Vard, mens to er arbeidere fra en underleverandør av Aas Mek. Verksted, opplyser kommunen. Åtte av smittetilfellene ble avdekt gjennom Vards interne testregime.


25 «friske» gjestearbeidere har testet positivt ved ankomst – nå blir dette tema for kriseledelsen

– Det er klart vi stiller spørsmål rundt dette i kriseledelsen også – vi lurer på hvordan dette kan skje, sier ordfører i Vestnes, Geir Inge Lien.Arbeidsinnvandrere hos Vard må ta fire koronatester og ti dager i karantene før de får jobbe

– Vi forstår at folk er bekymret, men når de får vite hva vi faktisk gjør, er tilbakemeldingene gode.


Bare i løpet av de siste ukene har Vard gjennomført cirka 600 tester, og minst like mange tester vil bli gjennomført i inneværende uke. Dette er ekstratester som selskapet tar i forbindelse med ankomst – og restesting av arbeidere som er i innreisekarantene. Disse testene kommer i tillegg til testene som er pålagt av myndighetene.

Ingen av de 11 gjestearbeiderne har symptomer på korona, og samtlige sitter nå i isolasjon, opplyser Vestnes kommune. Nærkontakter er satt i karantene.


Flere nye smittede i Vestnes tirsdag

Totalt sju tilreisende gjestearbeidere testet positivt på covid-19 tirsdag.Seks nye smittetilfelle i Vestnes

Fem arbeidarar og ein fastbuande i innreisekarantene testa positivt på covid-19 i Vestnes kommune. I tillegg er ein test registrert som usikker positiv.