Mange nye smittetilfeller i Vestnes

Samtlige er tilreisende arbeidere.
Nyheter

Lørdag ettermiddag melder Vestnes kommune om totalt ni nye smittetilfeller i kommunen.

Åtte av de smittede er arbeidere i innreisekarantene ved Vard sin brakkerigg på Trohaugen. Samtlige har vært i karantene siden ankomsten, og alle er nå flyttet over til egne isolasjonsbrakker.

Den niende personen som har testet positivt på covid-19 er en arbeider fra Kongsberg Skipsservice. Også denne personen er satt i isolasjon, og nærkontakter er satt i karantene. Den smittede testet positivt etter test ved flyplass, opplyser Vestnes kommune.

Alle de ni har dokumentasjon på negativ test tatt i hjemlandet seinest 72 timer før ankomst Norge.

Smittetilfellene som gjelder Vard blir offisielt registrert på Ålesund kommunes smittestatistikk, men blir håndtert av Vard og Vestnes kommune. Tilfellene blir likevel registrert i Vestnes kommunes interne statistikk, opplyser kommunen.