Konkurrenten kjøpte søkeord med navnet deres hos Google:

Vindex vant så det suste i retten – fikk millionerstatning etter juks med annonser

Sommeren 2018 opplevde gjerdefabrikanten Vindex AS på Farstad at omsetningen falt på uforklarlig vis. Årsaken var en konkurrent som finurlig snappet opp nye kunder med det etablerte firmaets navn på Google.

Ble tilkjent 1,7 mill. kr: Sommeren 2018 falt omsetningen hos Vindex på Farstad, men uten at de kunne finne noen god forklaring på det. Svaret fant de i Google, der nykommeren Kystgjerdet hadde kjøpt annonser med deres navn.  Foto: Vidar Myklebust

Nyheter

HUSTADVIKA/OSLO: Veteranen Vindex AS, som spesialiserer seg på vedlikeholdsfrie gjerder og rekkverk, ble stiftet i 1986. Bedriften utvikler, produserer og tester produktene under tøffe forhold i havgapet ved Hustadvika, heter det i reklamen.