Carl Johansen (MDG) mener klimautslippene er spikeren i kista for Møreaksen

– Ta Møreaksen ut av NTP!

– Fylkestinget må be regjeringen om å ta ut planene om fjordkryssingen Møreaksen ut av Nasjonal Transportplan, sier gruppelederen for Miljøpartiet De Grønne, Carl Johansen. Et flertall i fylkestinget vil ikke ta en omkamp om Møreaksen.

– Tallene viser at Møreaksen er ett av Norges mest klimaskadelige samferdselsprosjekt. Dette bør være spikeren i kista for Møreaksen, sier Carl Johansen i Miljøpartiet De Grønne. Et klart flertall i fylkestinget avviste å ta omkamp om Møreaksen.  Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

– Nye tall viser hvor klima- og miljøfiendtlig Møreaksen faktisk er. Som følge av transport, drift og vedlikehold vil Møreaksen slippe ut 7.000 tonn CO2 årlig. I tillegg kommer svimlende 340.000 tonn i byggeutslipp og 167.000 tonn som følge av ødeleggelse av natur. Dette bør være spikeren i kista for det som nå, ifølge Vegvesenets egne beregninger, beviselig er et av Norges mest klimaskadelige samferdselsprosjekter, sier Carl Johansen.