Kontrollstasjonen på Marstein har fått digitalt utstyr til å følge trafikken på E136

Slik stoppes trafikksynderne i Romsdalen

Er lastebilen for tungt lastet? Han bilen sluntret unna EU-kontroll eller fått mangellapp? Når nummerskiltene på bilen fotograferes, får kontrollørene til Statens vegvesen varsel om hvilke biler som må stoppes.

BEDRE TRAFIKKSIKKERHET: Rundt 500 vogntog kjører daglig E136 gjennom Romsdalen. Flere av lastebilene blir sjekket ved Romsdalen kontrollstasjon. – Jobben vår handler om å bedre trafikksikkerheten og bidra til like konkurransevilkår i transportbransjen, sier kontrollør Erling Aarset (t.v.) og leder for utekontrollene, Leif Jarle Bergset.  Foto: RICHARD NERGAARD

Nyheter

Har du kjørt E136 gjennom Romsdalen og lurt på hva de to portalene med kameraer montert på, ved Horgheim og på Sæterbø, har til hensikt, får du svaret her: Alle kjøretøy som kjører enten opp Romsdalen eller ned dalen langs E136, blir tatt bilde av.