Nytt stort smitteutbrudd i Molde

Molde kommune melder torsdag kveld om ti nye koronasmittede.
Nyheter

Alle har tilknytning til det eritreiske miljøet i byen.

En skole, en barnehage, to skoleklasser og en barnehageavdeling er midlertidig stengt. Det melder Molde kommune på sine nettsider torsdag kveld.

- Vi har valgt å stenge hele Romsdal videregående skole og Cecilienfryd barnehage fra i morgen. Det gjelder også for en klasse ved Molde voksenopplæringssenter, en klasse ved Langmyra skole og en avdeling ved St Sunniva barnehage, opplyser kommuneoverlege Cato Innerdal i Molde kommune.


– Dramatisk å måtte stenge skolen

Rundt 100 elever har fått beskjed om å gå i karantene – og torsdag kveld sendte rektor Ivar Rød beskjed om at hele Romsdal videregående skole er stengt fredag.


Nærkontaktene til de ti smittede er satt i karantene. Det omfatter i alt 200 personer, blant dem 31 barn og 11 ansatte som er tilknyttet de to barnehageavdelingene. Det omfatter klassene ved Langmyra skole og Molde voksenopplæringssenter.


Ordfører Dahl understreker at situasjonen i Molde nå er alvorlig:

Nå handler det om oss alle sammen - nå kreves det skjerping

Ordføreren i Molde ber alle ta innover seg alvoret etter det nye store smitteutbruddet.


Romsdal videregående skole og Cecilienfryd barnehage holder stengt inntil kommunen har oversikt over situasjonen.

-Foreldrene til barna trenger ikke å gå i karantene så lenge de selv eller barna ikke utvikler symptomer, sier assisterende kommunedirektør Britt Rakvåg Roald. Det samme gjelder ansatte og elever ved Romsdal videregående skole, samt øvrige barn og ansatte ved de berørte skolene og barnehagene.