Hofseth Biocare tapte 23,2 millioner i tredje kvartal

Lavere inntekter i tredje kvartal for Hofseth Biocare.

INVESTERER STORE BELØP: Daglig leder Roger Hofseth i Hofseth Biocare sier de har tatt skritt innen medisinsk forskning, og at de vil fortsette å investere store beløp i dette.   Foto: STAALE WATTØ / SUNNMØRSPOSTEN

Nyheter

(Smp.no) Årsaken skal være at det i løpet av de siste månedene har blitt arbeidet med å øke produksjonskapasiteten ved hydrolyseanlegget i Midsund. Det har gitt midlertidig lavere produksjonsvolum og dermed lavere inntekter.

Driftsinntektene i tredje kvartal var på 7,6 millioner. Driftsresultatet var negativt med 23,2 millioner. Selskapet gjennomførte i oktober en kapitaløkning på 200 millioner.


Skal teste lakseolje fra Otrøya på covid-19-pasienter

I første omgang skal hundre koronapasienter være med i testen.


– Det har skjedd mye i Hofseth Biocare de siste månedene. Vi har styrket distribusjonen av produktene våre i Asia og Europa gjennom partnerskap og oppkjøp, og vi har jobbet hardt for å utvide produksjonskapasiteten ved hydrolyseanlegget vårt i Midsund. Dette vil være viktig for den fremtidige veksten, sier Roger Hofseth, administrerende direktør i Hofseth Biocare, i ei pressemelding.

Selskapet bruker restråstoff av laks til å produsere helseprodukter for mennesker og kjæledyr. Selskapet driver forskning for å nytte produktene sine i medisiner.


Hofseth Biocare sin fabrikk i Midsund går med fem skift, sju dagar i veka l Treng meir plass - nybygg kan stå klar neste sommar

Hofseth klar for vidare vekst – og slik skal dei bli kvitt luktplagen

Hofseth Biocare er klar for å utvide med om lag 1000 kvadrat, og bygge ei 15 meter høg proteintørke. I juli kjem også nytt utstyr som skal fjerne årsaka til luktproblem som til tider har plaga naboar.


Denne saka var først publisert av Sunnmørsposten.