To ansatte ved Molde sjukehus har testet positivt på covid-19

De ansatte ved sjukehuset har fått beskjed tirsdag kveld. 21 ansatte og fire pasienter er satt i karantene. Helse Møre og Romsdal har satt krisestab.

Molde sjukehus.   Foto: Øystein Bjerkeland

HAR SATT KRISESTAB: Klinikksjef VED Molde sjukehus, Georg Johnsen.   Foto: MARIT HEIENE

Nyheter

I meldingen til alle ansatte fra Helse Møre og Romsdal står det at de to ansatte har jobbet på kirurgen A og røntgenavdelinga. Det er bare den ene som har hatt pasintkontakt, opplyser Helse Møre og Romsdal.


Ytterligere fire personer smittet av korona i Molde

Har varslet personer som har vært på treningssenter.


«Ansatte og pasienter som er berørt i saken er kontaktet. Totalt er 21 ansatte og 4 pasienter satt i karantene. Alle andre ansatte og pasienter kan forholde seg normalt», heter det i meldinga som er signert klinikksjef Georg N. Johnsen.

Har satt krisestab

Det er satt krisestab ved sjukehuset, og smittesporinga er i full gang, heter det i en pressmelding sendt ut tirsdag kveld.

– Vi mistenker ikke at desse to har blitt smitta på sjukehuset. Smittesporingsarbeidet har høgste prioritet, og vi kommer til å følgje opp ansatte og pasienter som har vært i kontakt med disse, sier klinikksjef Georg Johnsen ved Molde sjukehus.

Smittesporing fortsetter utover kvelden.

– Vi jobbar videre med smittesporing og vil komme med oppdaterte tall dersom det blir endringer. Vi har nært samarbeid med Molde kommune i denne saken, sier Johnsen.


18 i karantene og en på sjukehus etter nye smittetilfeller i Molde

Det opplyser Molde kommune tirsdag formiddag.Enda en med smitte på fly til Molde

Først skjedde det 13. september, deretter på nytt 22. september, at en passasjer med koronasmitte kom til Molde med fly.