Brann i Viklandet trafostasjon i Sunndal

75 tonn med olje i brann.

Brann i Viklandet trafostasjon i Sunndal 

Nyheter

(Driva) Politi og Statnett melder om brann i Viklandet trafostasjon i Sunndal. Brannmannskaper er på plass og skal ha kontroll over brannen. Politiet melder de er på veg. Mannskaper fra industrivernet på Hydro Aluminium er også på plass.

110-sentralen i Møre og Romsdal melder det brenner i en kjøletank inne i trafostasjonen. Stasjonen kjøles ned med olje. Det brenner dermed i 75 tonn med olje. Brannvesenet jobber med en plan for å slukke brannen. Derfor får ikke brannmannskapene startet slokkingsarbeidet ennå.

Det er hørt en liten eksplosjon fra området. En tankbil er på plass. Det skal være flere kraftstasjoner og tanker i området. 110-sentralen melder, i følge NRK, at det ikke skal være fare for dem nå.

Flammene står flere meter i været og det velter ut store mengder svart røyk. Flammene kan ses fra Sunndalsøra sentrum. Trafostasjonen ligger i ei fjellside over Sunndal.

Brannen skal være under kontroll.

Statnetts pressevakt kan ikke si noe om årsak til brannen, men melder statnetts mannskaper var raskt på plassen, likeledes brannmannskaper. Ambulanse er også på stedet.

STRØMBRUDD: Lyset gikk under mesterliga-kvalifiseringen i fotball mellom Molde og KuPS på Aker stadion i Molde..  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Statnett kan ikke si om brannen fører til utfordringer med strømleveransen på sikt, men det meldes om strømbrudd på Molde Stadion. Det kan kanskje ha en sammenheng.

Denne saka ble først publisert av Driva der du også kan se video fra brannen.