Lei av regnvær? Bli med «Ut og jazze» med RBs podkast

Vi har telt ned til årets festival med podkasten Ut og jazze. Her kan du lytte til de seks episodene med Kikkan, Ane Brun, Jo Tore Bæverfjord, Svein Åge Johansen, Tor Hammerø og Hans-Olav Solli.

Er mye i Oslo for tida: Ane Brun møtte Romsdals Budstikkes kulturleder Vera Henriksen til podkast-preik i mars.  Foto: Christian Roth Christensen

Nyheter

I den første episoden møter vi festivalgründeren Kikkan hjemme i stua, sammen med jazzentusiast Petter Pettersson. Der er det fullt av minner fra et eventyrlig festivalliv. Den nå 90 år gamle Kikkan fikk i 1960 en sprø idé om å starte jazzfestival sammen med kompisen Pingen. Han husker fortsatt godt og er full av røverhistorier!


Hør festivallegenden Kikkan fortelle om narkotikabeskyldningene, om Wayne Shorter som aldri hadde sett ei ku før og da de glemte igjen kylling og pils på sogneprestens kontor

– I Oslo rista dem på hodet når vi sa vi skulle lage festival, vi som kom fra forblåste Molde, uten flyplass og jernbane, og ikke engang hadde pol, sier 90 år gamle Otto Kikkan Sættem, som i første episode av podkasten Ut og jazze raust deler historier fra sitt eventyrlige liv.


I andre episode møter vi Ane Brun, som er aktuell med to utsolgte konserter i Bjørnsonhuset og strømmekonsert på årets nedskalerte festival.


NY PODKAST-EPISODE AV UT OG JAZZE

Hør Ane fortelle om hvorfor Brunvoll ble til Brun og hva som endret livet da hun ble alvorlig sjuk

– De trodde jeg het Brunboll, og gjerne Arne også, forteller Ane i den nyeste episoden av Romsdals Budstikke Ut og jazze, der hun også snakker om å være fulltidsmusiker med eget plateselskap om oppveksten med Moldejazz og hvordan hun håndterer livet med sjukdommen Lupus.


Den tredje episoden er viet Jo Tore Bæverfjord, som forteller om årene som arenasjef i Molde Forum fra sitt ståsted. Obs: Episoden inneholder en del banning.


NY EPISODE AV UT OG JAZZE:

Den rappkjefta trønderen har rigga Moldejazz i 30 år: - Hvis de ville ha en rolig festival, skulle de ikke ansatt meg

I en ny podkast forteller Jo Tore Bæverfjord hvorfor forholdet mellom Moldejazz og Molde Forum ble så vanskelig, om sin store indre motor og ønske om å skape opplevelser, om egen musiker-karriere med bandet Bæverfjord Bataljon – og om ekstrajobben som babysvømming-instruktør.


I fjerde episode er det de fantastiske historiene til Miles-sjåfør Svein Åge Johansen vi får høre. Du møter også kona Wenche, som har mange år bak seg som frivillig på festivalen.


NY EPISODE AV PODKASTEN UT OG JAZZE

Hør stjernesjåførens elleville historier om Miles Davis, James Brown og B. B. King

I 14 år kjørte Svein Åge Johansen noen av verdens største stjerner for Moldejazz i en svart Cadillac. Nå er hans store ønske at bilen skal komme tilbake til Molde, lagret på et jazzmuseum.


Tidligere TV2-journalist og jazzentusiast Tor Hammerø er Molde-patriot på sin hals, og elsker fotball, jazz og ananasbrus. Han har lang fartstid på festivalen og kommer tilbake også i år.


NY EPISODE AV UT OG JAZZE:

Da han var tre år, skjedde ulykka i Molde som ga Tor Hammerø mén for livet

En av landets ivrigste jazzentusiaster Tor Hammerø vokste opp i Storgata 15, midt i hjertet av Moldejazz. Der skjedde også ulykka som gjorde at han måtte lære å gå på nytt.


I (foreløpig) siste episode er Hans-Olav Solli, festivalsjefen selv, gjest. Den tidligere rockevokalisten forteller det meste du trenger å vite om annerledes-festivalen i år.


NY EPISODE AV UT OG JAZZE

PODKAST: Her skulle det vært 5.000: – Vondt å tenke på

– Å herregud, ikke si det. John Legend. Det er vondt å tenke på. Men det er et gedigent plaster på såret at vi klarer å gjennomføre, sier Moldejazz-sjef Hans-Olav Solli.