Flytter korona-testing til Nøisomhed

Testanlegget på Træffhuset rigges ned. Fra mandag 29. juni foregår koronatestingen på Nøisomhed.

Flyttes hit: Testanlegget for koronaviruset flyttes hit, til Molde vann og avløps renseanlegg på Nøisomhed ved Retiro i Molde.  Foto: Molde kommune

Nyheter

Det opplyser Molde kommune via ei pressemelding fredag.

Det nye korona-testanlegget vi nå ligge utenfor vannbehandlingsanlegget til Molde vann og avløp på Nøisomhed.

Her skal innbyggere i Molde teste seg dersom de har mistanke om at de er smittet av koronaviruset.

– Vi har over tid vært på utkikk etter ny plassering av teststasjonen, opplyser assisterende kommunedirektør Britt Rakvåg Roald i Molde kommune. På den nye stasjonen er telt byttet ut med brakker.

– Vi må nok tilby koronatesting fram til hele befolkningen er vaksinert mot viruset. Stasjonen på Nøisomhed skal tåle alle værforhold, og blir værende der til det ikke lenger er behov for testing. Testingen vil bli gjort som på Træffhuset, i bilen, sier Rakvåg.

I første omgang blir teststasjonen åpen tre dager i uken. Dersom smittesituasjonen endrer seg, eller det blir endringer i de nasjonale testkriteriene, blir åpningstidene og kapasiteten endret etter behov. Har du mistanke om at du er smittet, skal du alltid ta kontakt på telefon først. Du finner åpningstider og telefonnummer på kommunenes nettsider.

Molde kommune har så langt utført 1554 tester, og 17 av disse har vært positive. Alle disse ble tatt i mars og april. Det er ingen positive tester i mai og juni.

Rakvåg Roald opplyser til Rbnett at hvor mange personer som testes varierer fra uke til uke.

– Vi tar opp og ned kapasiteten alt etter hvor mange forespørsler vi får. Totalt har vi testet 30 personer denne uka, og forrige uke testet vi 60 personer, sier hun.