Johnny Svensli fra Vestnes tiet om overgrepene i nesten 40 år, men så kom vendepunktet: – Jeg føler meg så letta nå

På skolen ble han mobbet. I sommerferiene skal han ha blitt utsatt for seksuelle overgrep av et familiemedlem. Ryggsekken ble etter hvert altfor tung å bære. Det er ingen selvfølge at Johnny Svensli (45) i dag er i live og klar for å fortelle historien sin.

Den viktige åpenheten: Det tok mange år før Johnny Svensli klarte å fortelle om det vonde han opplevde i oppveksten. Nå ønsker han å fortelle til alle som vil høre, og slik sørge for mer åpenhet. Han skulle ønske han som barn hadde lært mer om forskjellene mellom gode og dårlige hemmeligheter, og ønsker nå at barn må lære dette i tidlig alder, slik at de forteller, skulle de oppleve noe barn ikke burde.   Foto: Olav Skjegstad

Jeg kunne vært drapsmann, hadde det ikke vært for den læreren.

Nyheter

Det er sommerferie. George Michael, Madonna og Foreigner herjer på hitlistene. Det er midten av 80-tallet, og Johnny Svensli har akkurat fylt sju år. Til høsten skal han begynne på skolen. Han reiser til besteforeldrene sine på Eidsøra. Det har han gledet seg til lenge. Der skal han være i noen uker, fram til foreldrene får ferie. Da skal de reise sammen til et annet sted i landet hvor de skal besøke kjente.