Billettinntektene stuper. Fylkesdirektøren foreslår å øke ferjetakstene etter nyttår

Dyrere ferjereiser fra januar?

Gleden over lavere ferjepriser kan bli kortvarig. Om sju måneder kan ferjetakstene på alle samband bli satt opp igjen. Forklaringa: Fylkeskommunen trenger mer inntekter.

Prisene må settes opp igjen? Fra 1. januar 2021 kan takstene på ferjene bli satt opp på fylkeskommunens samband i Møre og Romsdal. Fylkeskommunedirektør Ottar Brage Guttelvik varsler politikerne at billettinntektene må økes og antall ferjeavganger reduseres for å klare å betale ferjetilbudet.   Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

Nedstengingen under koronatida førte til at langt færre reiste med buss og ferjer i Møre og Romsdal. Færre reisende betyr mindre billettinntekter. Underskuddet på inntekter i kollektivtrafikken kan nå opp i 400 millioner kroner i år, viser beregninger fra administrasjonen i fylkeskommunen.