– Hvis myndighetene ønsker normaldrift i skolene, må de skrive det

Espen Nakstad sa torsdag at skolene bør kunne driftes mer som normalt. Cato Innerdal opplever utspillet «som et spark i feil retning».

BLINDEBUKK – Det er ikke lett for kommuneoverlegene å leke blindbukk i steinur. Særlig ikke når «hjelperne» verken er enige om «målet» eller «veien», skriver Cato Innerdal på Facebook.   Foto: Bjørn Brunvoll

For å «hjelpe» til på ferden står departementet, Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet på ulike plasser i ura og beljer: Kom hit, kom hit!

Nyheter

Espen Rostrup Nakstad, assisterende helsedirektør, ba torsdag kommuner og skoler lese smitteveglederen nøye, og mente den gjør det mulig med mer normal skoledrift enn det som praktiseres. Dette sa han i NRK, etter kritikk mot at mange barn ikke får opplæringa de har krav på.