Slik blir 17. mai på Rbnett!

Digitalt borgertog, båtkonvoier, bilkortesjer, 17.mai-taler på stream og video, korps på Hurtigrute-dekk og i hager – eller til fjells. Det blir 17. mai-stemning på Rbnett også i år.

17.MAI PÅ RBNETT: Digitalt borgertog, båtkonvoier, bilkortesjer, 17.mai-taler på stream og video, korps på Hurtigrute-dekk og i hager – eller til fjells. Det blir 17. mai-stemning på Rbnett også i år.  Foto: Molde Live

Nyheter

– Det blir en annerledes 17. mai i år. Men vi skal gjøre vårt for å skape stemning på nasjonaldagen. Vi skal bringe deg 17. mai-feiring fra alle våre dekningskommuner. Og starter i Molde allerede klokka 07.

Fra tidlig morgen og i seks timer blir det direktesending når Molde Live streamer for Molde kommune både blomsternedleggelser, flaggheising, båtkonvoi og bilkortesje, 17.mai-taler, kor og korps og mye mer. Rbnett viser hele sendingen direkte – og høydepunkter i opptak senere på dagen, sier nyhetsredaktør Torill Skuseth.

Direktesendingen avsluttes etter at hele Norge har sunget nasjonalsangen sammen kl 13. Da sendes det direkte fra Hurtigrutas øvre dekk der Molde Janitsjar står klare. Men også andre steder deltar man i det nasjonale 17.mai-koret. Blant annet i Bud – der vi også er tilstede.

Digitalt borgertog og kortesjer

Det blir smått med tog slik vi er vant til å se dem på årets 17. mai. I stedet blir det digitale løsninger og kortesjer. Både til lands og til vanns. Rbnett vil ha dekning fra båtkonvoiene både på Moldefjorden og i Gjemnes. Rbnett dekker også bilkortesje i Aukra kommune og traktortog på Øverås i Vestnes. I Vestnes følger vi også Tresfjord Janitsjar opp til Øvstedal.

Mange i Molde gleder seg til Borgertoget hvert år. I år blir det ikke borgertog i tradisjonell forstand. Men på Rbnett kan du se historiens første heldigitale borgertog. Romsdals Budstikke tok initiativet til det – lag og organisasjoner i nye Molde kommune tok utfordringen og har bidratt med egenproduserte videoer som Molde Live har satt sammen til et sammenhengende tog. De har i tillegg filmet noe fra rådhusplassen.

– Vi synes jo sjøl det har blitt knallbra – og håper det gir folk 17. mai-stemning. Det publiseres på Rbnett kl 16 – på samme tid som det egentlige Borgertoget pleier å starte. Vi vil også gi folk et gjensyn med fjorårets borgertog – som vi løfter opp igjen på Rbnett, sier Skuseth.

– Vi planlegger også å møte opp hos de heldige i Molde som får et helt korps hjem i hagen sin. Og å bli med på tur til Lågheia. Kanskje er det mange som dropper bunaden og trekker til fjells på denne helt spesielle 17. mai-dagen, sier Skuseth.

– Og så er det selvsagt mange steder vi ikke rekker å være, så derfor håper vi mange vil sende inn bilder til oss fra sin 17. mai.