Brann i lastebil i Høgsettunnelen:

– Tjukk, svart røyk veltet ut

Fører og en passasjer kom seg ut da lastebilen de satt i tok fyr inne i Høgsettunnelen fredag.

Brann: Tjukk røyk veltet ut av Høgsettunnelen.  Foto: Kay Arne Westad

Nyheter

De to ble tatt hånd om av ambulansepersonell.

Det var i 10-tida fredag nødetatene har rykket ut til Høgsettunnelen på E39 etter melding om brann i det som viste seg å være en septikbil, inne i tunnelen. Brannen var slokt rundt klokka 11.

– Det velter ut tjukk, svart røyk, særlig på Gjemnessida av tunnelen, fortalte operasjonsleder Leif Arne Mork hos politiet.

– Er det meldt om personskade?

– Vi har ingen informasjon om personskade. Det skal være to personer som er tilknyttet den aktuelle bilen som skal være i god behold, sier Mork.

Lastebilen befant seg 200 meter inne i den nær 800 meter lange tunnelen.

Tunnelen ble stengt som følge av brannen, men ble åpnet for trafikk i 19-tida fredag kveld.

Geolog vurderte skadene på tunnel, mens bilen blir undersøkt videre av krimteknikere.

Utbrent

Romsdals Budstikke slapp inn i tunnelen sammen med myndighetsvakt Arnt Inge Ødegård fra Statens vegvesen litt før klokka 1400 fredag. Synet vi møtte var en bil med fullstendig utbrent førerhytte, røyken var borte. Lyset i taket var slått ut, men lyset på sidene virket. Nettet var heller ute.

Det kom to bergingsbiler fra Straumen Bil på Vestnes. Einar Misfjord fikk koplet vraket til bergingsbilen i 14–tida. Deretter skulle det ryddes på stedet. Klokka 16:30 kom bergingsbilene til Molde, der de tok ferja med vraket og hengeren videre til Vestnes.