Nok en voldtektstiltale mot tidligere Molde-spiller

Det er tatt ut en ny voldtektstiltale mot en tidligere Molde-spiller som fra før er tiltalt for en sovevoldtekt, melder Nettavisen.

Saken mot en tidligere Molde-spiller skulle etter planen opp for Frostating lagmannsrett i fjor, men er blitt utsatt flere ganger.  Foto: Svein Ove Ekornesvaag / NTB scanpix

Nyheter

Den nye saken stammer fra en hendelse i Oslo natt til 25. november 2018. Saken ble opprinnelig henlagt, men statsadvokaten beordret mer etterforskning etter at kvinnens bistandsadvokat klaget på avgjørelsen. Beslutningen om henleggelse ble derfor omgjort.

– Etter å ha gjennomført mer etterforskning fant vi at saken bevismessig sto annerledes, og det ble sendt inn forslag til tiltale, sier politiadvokat Hilde Strand til Nettavisen.


– Kvinna er svært fortvilet over at det ikke er mulig å komme seg videre

– Kvinna er svært fortvilet over at det ikke er mulig å komme seg videre, og at han nok en gang unndrar seg en rettferdig straff for sine handlinger.


Mannen er fra før tiltalt mot sovevoldtekt mot en annen kvinne i Molde i mai 2017. Han ble frikjent i Romsdal tingrett høsten 2018, men ble likevel dømt til å betale erstatning fordi retten mente det var mer sannsynlig at han hadde begått voldtekt enn at han ikke hadde det. Påtalemyndigheten anket frifinnelsen, men ankesaken er utsatt tre ganger fordi mannen ikke har møtt i retten. Han oppholder seg i et annet land og er ikke pågrepet.


Må fotballspiller i voldtektssak betale erstatning til kvinna? Dette sa retten i dag

Frostating lagmannsrett avviste fredag fotballspillerens anke av erstatningsdommen i voldtektssaka. Det betyr at spilleren må betale kvinna 150.000 kr - hvis ikke forsvarer anker avgjørelsen.


Han er internasjonalt etterlyst med pågripelsesbegjæring, men norske myndigheter får ham ikke utlevert. Inntil nylig spilte han for en klubb i Saudi-Arabia, som ikke har utleveringsavtale med Norge.

En tredje voldtektsanmeldelse mot mannen er under etterforskning av Vest politidistrikt, men det er ikke tatt påtalemessig avgjørelse.

– Den saken er nå stilt i bero i påvente av å kunne utføre avhør av ham. Det har ikke vært mulig fordi han er i utlandet, sier statsadvokat Ellen Cathrine Grevet i Hordaland og Sogn og Fjordane til Nettavisen.


Voldtektstiltalt fotballspiller møtte ikke opp denne gangen heller. Slik skal statsadvokaten få ham til Norge

Statsadvokaten ser muligheter for at voldtektstiltalt fotballspiller kan utleveres til Norge fra Saudi-Arabia, fordi han ikke er statsborger der.