En halvmeter høyere enn normalen

Det er høyere flo enn normalt lørdag formiddag – en huseier i Vestnes måtte få hjelp for å pumpe ut vann fra kjelleren sin.

SPRINGFLO: Lørdag formiddag rundt klokka 12 var det ikke mange centimeterne klaring for biloppstillingsplassen ved ferjekaia i Molde.  Foto: Øystein Bjerkeland

Nyheter

Det var sendt ut varsel om gult farenivå på grunn av høy vannstand lørdag formiddag. Varselet gjaldt fra Stad i sør til Lofoten i nord.

«Lørdag ventes det høy vannstand, estimert til omkring 50 cm over verdiene oppgitt i tidevannstabellen. Vannstanden er ventet å være på det høyeste lørdag mellom klokka 11 og 13», het det i varselet.

Det ble også advart mot lokale oversvømmelser og fare for mindre ødeleggelser på infrastruktur og bygninger i strandsonen.

Operasjonsleder for politiet i Møre og Romsdal sa lørdag klokka 12.40 at de ikke hadde fått inn noen varsler om skader som følge av den høye vannstanden.

Fikk vann i kjelleren

Oppdatert klokka 13.55: 110-sentralen i Møre og Romsdal melder på Twitter at Vestnes brannvesen har vært ute for å bistå en huseier som hadde fått vann i kjelleren sin.

Vakthavende brannbefal forteller på telefon til Romsdals Budstikke at det var springfloa som var årsaken til vanninntrengningen. Boligen ligger helt nede ved sjøkanten i Straumsvika. Brannvesenet fikk pumpet ut det som var kommet inn av vann.