Nå blir det sidelengs regn

Nyt snøen mens du kan. For snart blir det våt kuling. Og stor snøskredfare i fjellet.

Nå kommer skitværet.  Foto: Bjarne Nygård

Nyheter

– Det kommer til å bli vått i Romsdal, ja, sier vakthavende meteorolog Anne Solveig Andersen hos Meteorologisk Institutt til Romsdals Budstikke. Hun snakker om de kommende dagene.

– Det blir et værskifte. Fra i natt og utover tirsdag vil temperaturen stige og det blir godt med regn. Det kan bli rundt 7-8 grader i Molde, med lokale variasjoner rundt i distriktet.

– Og vind?

– Ja. Mye vind. Vinden begynner å øke på i natt, og kommer opp i sterk kuling noen steder. Kanskje også liten storm. Det vil i alle fall holde seg med kraftig vind fra sørvest i de kommende dagene. Med perioder med regn. Det er nok greit å sikre løse gjenstander.

– Hvor lenge vil dette vare?

– Det er vanskelig å si. Det blir litt lettere på onsdag, men så kommer det på igjen mot slutten av uka. Men til helgen er det mer usikkert hvordan det blir. Mulig det blir lettere da, sier Andersen, som anslår nedbøren til 30 -40 mm i døgnet denne uka.

– Hvordan blir kjøreforholdene?

– De kan bli vanskelige. Særlig i overgangen fra kaldt til varmt. Da er bakken fortsatt kald og så legger det seg nedbør oppå som fryser. Det bør man absolutt være oppmerksom på, sier Anne Solveig Andersen.

Stor snøskredfare

Også Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) varsel om dårlig vær. NVE varsler betydelig snøskredfare flere steder i Romsdal de kommende dagene. Fra tirsdag økes fare til rødt, det vil si stor snøskredfare. Flere steder har det kommet opp mot 50 cm snø, og bygeværet fører til ustabile forhold. På grunn av rask temperaturstigning og regn er det sannsynlig med naturlig utløste snøskred, skriver NVE på sin varslingstjeneste varsom.no.


Rødt farenivå for Møre og Romsdal

Advarer mot stor snøskredfare.