Sjekk hvilke artister som spiller på museet

Festivalsjef Hans-Olav Solli slapp nye artistnavn til neste års Moldejazz i morgensendingen til 1FM.

Tidlig på'n: Festivalsjef Hans-Olav Solli var gjest i 1FMs frokostshow hos Stian Viken og Hanne Fleischer. – Astrid S må være en av artistene dere spiller aller mest på radio, sier festivalsjefen.  Foto: Vera Henriksen

Nyheter

Onsdag morgen var festivalsjef Hans-Olav Solli gjest i Frokostshowet til 1fm. Der slapp han artistnavnene til konsertene på Romsdalsmuseet fredag 17. juli neste år. Solli avslørte først at det er tre kvinnelige artister det er snakk om.

Bendik

– Første artist ut er Silje Halstensen, frontfigur i bandet Bendik. Hun var også på festivalen i fjor og holdt blant annet kurs for unge, kommende artister. Hun debuterte i 2012, har vært nominert til Spellemann flere ganger, og gitt ut fire plater, sier Solli.

Halstensen er fra Bergen, og har en bachelor i musikkproduksjon fra NTNU. Da hun var 18 år bestemte hun seg for å prøve seg som soloartist, og tok hun i bruk «Bendik» som artistnavn, blant annet med bakgrunn i ulik behandling av kvinnelige og mannlige artister.

I 2016 var Bendik en del av den kulturelle skolesekken i Møre og Romsdal. Det kan være forklaringen på at festivalsjefen har fått inn mange ønsker om nettopp dette bandet.

Fra P3-Gull i 2017: Silje Halstensen med artistnavnet Bendik kommer til Moldejazz neste år.  Foto: Mariam Butt


Emilie Nicolas kommer tilbake

Når det gjelder artist nummer to, gjør festivalen det samme som med Highasakite: Løfter de opp på museet etter at de har spilt på klubbnatt i Teatret Vårt.

Etter Bendik er det altså Emilie Nicolas som entrer scena. Hun spilte for et utsolgt Teatret Vårt på Moldejazz i 2015. Nicolas er utdannet på jazzlinja i Trondheim, med Erling Aksdal fra Molde som lærer. Hun har også vært med i supergruppa GURLS, der hun sluttet for å prioritere solokarrieren. Det store gjennombruddet kom med låta »Pstereo» i 2013. Året etter kom debutalbumet Like I'm a Warrior. Etter en pause fra rampelyset var hun tilbake med albumet Tranquille Emile (tranquille betyr stille eller rolig) i fjor, også til gode kritikker. Nicolas har vært åpen om at hun måtte operere en hjernesvulst. Hun har dessuten så sterk flyskrekk at det gjorde henne syk, etter at det en periode ble altfor mye jobbing og reising.


Melankoliens mester

Emilie Nicolas’ sin jazzlærer Erling Aksdal kalte henne for lat. Det gjorde henne så fandenivoldsk at hun skrev låta «Fail.»


To ganger Spellemannspris: Emilie Nicolas var nominert i kategoriene «årets album» og «årets popsolist» under årets Spellemann, og i begge kategoriene ble det full pott. Hun har dessuten to spellemannspriser fra før.  Foto: Fredrik Hagen

Astrid S topper kvelden

Astrid S, eller Astrid Smeplass som hun egentlig heter, blir kveldens headliner. Etter det artisten betegner som et vanskelig år, er hun tilbake med store planer for 2020. Hele 49 spilledatoer er plottet inn på en ny turné som starter i Norge. Turneen begynner i Norge i mars, og går deretter gjennom Europa og USA helt fram til slutten av mai 2020, i følge NTB.

– Endelig skal jeg på en ny verdensturné. Jeg gleder meg veldig til å reise og spille ny musikk, møte nye mennesker og se nye steder. Jeg er så glad i det jeg driver med og håper folk vil komme på konsert slik at jeg kan drive med dette for resten av livet, melder artisten.

På Jugendfest i fjor: Astrid S under Jugendfest 2018 på Color Line Stadion i Ålesund.  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix

Kan slippe flere museumskonserter i år

Bendik starter konsertrekka på museet kl 18.00. Festivalsjefen mener det er viktig at folk kan planlegge sommeren allerede nå.

– Hva er forventningene til billettsalget?

– Vi ønsker å slå fast at i uke 29 får man så sterke opplevelser i Molde at man ikke trenger å reise noe annet sted. Vi ønsker at folk skal vite det tidlig, slik at de kan planlegge sommeren. I hvert fall håper vi på 3000-4000 på museet denne fredagen, sier Solli.

– Blir det flere slipp før jul?

– Ja, vi planlegger et slipp igjen om to uker, med et ørlite forbehold om at ting blir bekreftet. Jeg ser for meg torsdag 12. desember. Det kan bli flere museumkonserter, men definitivt mer fra kjerneprogrammet, sier Solli, som fortsatt jobber for tre konsertdager på museet neste år.